Personalia
Personalia

Daniëlle Govaerts directeur Informatie & Technologie en Innovatie bij Defensie

Portret Danielle Govaerts
Daniëll Govaerts. | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Daniëlle Govaerts is per 1 februari 2024 in dienst getreden bij het ministerie van Defensie als directeur Informatie & Technologie en Innovatie bij het Defensie Ondersteuningscommando (Dosco). Zij vervult hier ook de functie van decentraal Chief Information Officer (D-CIO).

Danielle Govaerts geeft leiding over zowel de directie I&I als het decentrale CIO-office. Zij wordt verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de digitale strategie voor Dosco. Ook het realiseren van de doelstellingen van Dosco op het gebied van informatietechnologie behoort tot haar taken.

Het is een nieuwe functie. Het is bedoeling dat elk defensieonderdeel op termijn een eigen decentraal Chief Information Officer (D-CIO) heeft. Deze functie moet bijdragen aan de doelstelling van Defensie om uit te groeien naar een informatiegestuurde, technologisch hoogwaardige krijgsmacht.

Govaerts was eerder directeur voor de Gemeenschappelijke Regeling Regionale ICT-Dienst Utrecht (RID). Deze levert ICT- en integrale veiligheidsdiensten aan 2.200 eindgebruikers van 7 organisaties. Ze ondersteunen gezamenlijk zo’n 220.000 burgers.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren