Nieuws

Gratis veilige wifi in gemeente Den Haag

Den Haag wil op veel plaatsen in de stad gratis veilige wifi aanbieden. "Veilig internetten moet de norm zijn”, aldus wethouder Bruines. Voor het brede publiek wordt Publicroam ingezet, op scholen is Eduroam beschikbaar en op locaties van de overheid is dit Govroam. Den Haag is hiermee de eerste gemeente die deze drie vormen van wifi aanbiedt.

Den Haag beschikt nu over een groot netwerk met veilige wifi-punten, zowel bij de gemeente als op andere Haagse locaties. | Beeld: Publicroam

Wethouder Bruines heeft de ambitie om het aantal plekken met veilige wifi te laten groeien, maar wel op een veilige manier. “Het beschermen van de persoonsgegevens van onze inwoners is ontzettend belangrijk en vormt een randvoorwaarde voor de gemeente. Door verbinding te maken met een beveiligd wifi-netwerk zijn persoonlijke gegevens beter beschermd en minder kwetsbaar voor aanvallen van kwaadwillenden.”

Het stadsbestuur hoopt dat andere organisaties het voorbeeld van de gemeente volgen. Cultuurinstellingen, buurthuizen en sportlocaties ontvangen binnenkort een brief van de wethouder met daarin een oproep om veilige wifi aan te bieden. Den Haag streeft ernaar om samen met andere instellingen te komen tot een volledig dekkend veilig wifi netwerk voor al haar inwoners en bezoekers.

Bekijk hier alle locaties

In november 2018 werd Publicroam al op de Haagse Markt gelanceerd.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren