Nieuws

Groningen zet ICT-uitbesteding door

Politieke en gemeentelijke tegenstand en protesten ten spijt brengt het College van B&W van Groningen het ICT-werk grotendeels bij een nog te kiezen derde partij onder.

Een motie van de oppositie (SP, CDA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en Stadspartij) kreeg onvoldoende steun, daar alle coalitiepartijen het voorstel steunen: D66, VVD, PvdA en GroenLinks. De oppositie wilde voorgenomen uitbesteding van verwachte besparingen te laten toetsen door Bureau ICT-Toetsing (BIT) in Den Haag. Dat vindt B&W onnodig.

Gedurende beraadslagingen afgelopen weken traden breed gedragen verzet en bezwaren naar voren vanuit de gemeenteraad en Ondernemingsraad.Die konden louter de oppositie bekoren en de paars-groene coalitie niet.

De aanbesteding wordt gedaan voor een periode van zes jaar, te beginnen vanaf april 2018. Er is een bedrag aan gekoppeld van 66 miljoen euro en de besparing op jaarbasis bedraagt een kleine 5 miljoen euro volgens B&W. De 65 overtollige werknemers worden begeleid naar nieuw werk, eventueel bij de partij die de ICT overneemt.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren