Personalia
Personalia

Jantien Borsboom per 1 januari directeur van PublicSpaces

Jantien Borsboom | beeld: PublicSpaces

Vanaf 1 januari wordt Jantien Borsboom algemeen directeur van PublicSpaces. Ze volgt Wouter Tebbens op die een andere rol gaat pakken binnen de organisatie.

Jantien Borsboom richtte eerder het DigiLab op bij de Bibliotheek Midden-Brabant, een plek waar een breed publiek kennis kan maken met nieuwe media en nieuwe technologie. Hier worden kritische gesprekken over de ontwikkelingen in de digitale samenleving aangespoord. Daarnaast was ze ook programmeur voor het Incubate festival waar ze onder andere open source mogelijkheden inzette bij het organiseren van het festival.

Ook is Borsboom al langere tijd bezig met het vraagstuk big tech en de zoektocht naar alternatieven hiervoor. De afgelopen jaren zette ze zich in om de offline publieke ruimtes van de Nederlandse bibliotheken uit te breiden met een online publieke ruimte. Die ruimte heet KennisCloud: een hybride community platform voor kennisdeling en samenwerking rondom maatschappelijke vraagstukken, waarin offline en online elkaar versterken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren