Personalia
Personalia

Nanning de Jong directeur SBT bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Portret Nanning de Jong
Nanning de Jong | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Nanning de Jong gaat per half april 2024 bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan de slag als directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie (SBT).

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kent een groot toezichtveld waarin zich omvangrijke financiƫle belangen afspelen. Dat vraagt om verdere groei en professionalisering. De uitdaging voor de AP is om zodanig te opereren dat de bescherming van persoonsgegevens zo effectief mogelijk kan worden uitgevoerd binnen een context waarin ontwikkelingen onder andere op het gebied van algoritme en AI elkaar snel opvolgen.

Als directeur Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie (SBT) wordt De Jong onder andere verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de visies op systeemtoezicht, beveiliging en technologie en de vertaling daarvan maken naar de verschillende disciplines binnen zijn directie (45 medewerkers).

De Jong was eerder afdelingshoofd P&O en Medische IT bij het ministerie van Defensie. Hij gaf leiding aan een IT-afdeling en was verantwoordelijk voor een aantal kritieke IT-systemen van Defensie. Ook werkte hij als management consultant bij Berenschot. Hier richtte hij onder andere twee teams op rondom blockchain en data science.

 

Lees ook:

Nog meer personalia

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren