Personalia
Personalia

Tanaquil Arduin wordt CIO bij Inspectie Leefomgeving en Transport

Portret Tanaquil Arduin
Tanaquil Arduin | Beeld: Quintin van der Blonk/Algemene Bestuursdienst

Tanaquil Arduin wordt vanaf 1 april 2024 directeur Informatie en Programmeren, tevens Chief Information Officer (IenP/CIO) bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ze werkt op dit moment als Chief Data Officer bij de Gemeente Den Haag en manager van het Expertisecentrum Data en AI.

De Inspectie Leefomgeving en Transport is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als directeur IenP/CIO wordt Arduin verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het ICT-landschap, innovatie en gebruik van data. Ook gaat ze over het beheer, de ontwikkeling en het gebruik van ICT en de informatiepositie van de ILT.

De directeur IenP/CIO heeft een eigen managementteam en geeft indirect leiding aan 5 afdelingen: Strategische Producten en Kennis, Programmaontwikkeling- en Advies, Data en Analyse, ICT en het Innovatie- en Datalab.

Tanaquil Arduin is momenteel Chief Data Officer bij de Gemeente Den Haag en manager van het Expertisecentrum Data en AI. Hiervoor was zij manager cybersecurity en data-analyse bij Logius en was zij managing consultant bij Capgemini Consulting.

 

Meer recente personalia:

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren