Personalia

Nieuwe samenstelling Adviescollege ICT-toetsing

Per 1 januari kent het Adviescollege ICT-toetsing twee nieuwe leden: Nancy van der Voort en Joost Visser. Voorzitter Hans Verkruijsse en lid Paul Klint hebben afscheid genomen. Voor beiden eindigde hun benoemingsperiode van zeven jaar. Rikky van Osch heeft per 1 januari de voorzittershamer overgenomen van Hans Verkruijsse.

Rikky van Osch neemt per 1 januari 2023 de voorzittershamer over van Hans Verkruijsse. | Beeld: Adviescollege ICT-toetsing

Nancy van der Voort werkt bij Shell als IT Programma Manager voor het wereldwijd digitaliseren van geologische en dynamische bodemgegevens ter ondersteuning van de energievoorziening en energietransitie. In haar vorige baan was Van der Voort IT Assurance Manager voor Shell International. Ze is als gecertificeerd Chief Information Security Officer (CISO) ervaren in het objectief en onafhankelijk uitvoeren van onderzoek van grote programma’s, dataprivacy en IT-beveiliging.

Joost Visser is hoogleraar informatica bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS). Daar is hij ook programmamanager van de masteropleiding ICT in Business and the Public Sector en hoofd van het LIACS software lab. Zijn onderwijs en onderzoek richten zich op softwarekwaliteit, management van software-evolutie en methodes en technieken voor ontwikkeling van software met AI-componenten. Tot medio 2019 was Visser werkzaam bij de Software Improvement Group, onder andere als hoofd Research en als technisch directeur.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren