Personalia

Peter Luijendijk COO bij SSC-ICT

Peter Luijendijk begint per 13 september 2021 in zijn nieuwe functie als Chief Operations Officer bij SSC-ICT bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij wordt verantwoordelijk voor de delivery van SSC-ICT en is tevens de plaatsvervangend CEO.

Peter Luijendijk | Beeld: Algemene Bestuursdienst

De COO draagt zorg voor de samenhangende planning, inrichting en realisatie van de productie van de drie Business Units. Als lid van het DT, draagt de COO bij aan de strategische koers van SSCICT en is hij gesprekspartner van de ambtelijke bestuurders over de ontwikkeling, uitvoerbaarheid en technische haalbaarheid van de strategische doelen van SSCICT.

Ing. P.B. (Peter) Luijendijk is momenteel CIO en directeur Informatievoorziening en Digitale Innovatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder was hij daar Transitiemanager en Hoofd Informatievoorziening. Daarvoor werkte Peter Luijendijk bij Quint Wellington Redwood waar hij als Managing Consultant en Practice Leader diverse organisaties begeleidde in sourcingstrajecten en de inrichting van IT-(regie)organisaties.

Joop Groen, CEO SSCICT is blij met de komst van Peter Luijendijk. ‘Hij kent SSCICT als klant én heeft ervaring in de wereld van de IT, zowel binnen de overheid als in het bedrijfsleven. Peter is daarbij constructief en kritisch, wat nodig is voor de volgende stap in de transformatie van SSCICT. In de verschillende selectiegesprekken werd duidelijk dat we unaniem enthousiast zijn en het vertrouwen hebben dat Peter een mooie bijdrage gaat leveren aan SSCICT. Ik kijk ernaar uit dat Peter ons managementteam komt versterken.’

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren