
zoeken binnen de website
partnerartikelen
-
Schuld en boete: hoe staat het ervoor in Nederland?
Helaas is de schuldenproblematiek nog steeds actueel. Gelukkig is het voor veel organisaties, zoals gemeenten, verplicht om actief en op tijd op zoek te gaan naar beginnende schulden. Het is hoog tijd om dit maatschappelijke probleem aan te pakken en met de overheid en het bedrijfsleven tot een gezamenlijke oplossing te komen. ICT helpt.
-
Een PoC of versie 1.0 maken is de kunst niet...
Versie 1.1, en alles wat daarna komt wél! Na een succesvolle Proof of Concept wordt er gestart met het bouwen van versie 1.0 van de applicatie. Een normale gang van zaken binnen de overheid. Toch blijkt het werken met deze insteek in de praktijk weerbarstig. Toch kun je je met de juiste technologie op de juiste plek, nu al klaarmaken voor de veranderingen van morgen.
-
Coronacrisis: de lessons learned bij RVO, NVWA en DUO
Blueriq levert technologie en ICT-specialisten aan verschillende overheidsorganisaties die allemaal op hun eigen manier last hebben van de coronacrisis. Drie collega’s maken de balans op: wat is er door corona veranderd binnen de overheid? En welke lessen kunnen we daaruit trekken? Kort samengevat: ‘verwacht het onverwachte en zorg dat je wendbaar blijft’
-
RVO en Blueriq werken samen in uitvoering COVID-maatregelen
Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werd overvallen door de coronacrisis. Geluk bij een ongeluk: de transitie naar flexibele en multidisciplinaire IT-platforms was al in gang gezet. “Daardoor konden we snel schakelen en ondernemers te hulp schieten met financiële steun”, vertelt Johan Maas, waarnemend algemeen directeur RVO. Samen met Jan van Deenen, managing director bij Blueriq, geeft hij zijn visie op de IT-gerelateerde ontwikkelingen van voor, tijdens én na de coronacrisis.
-
RVO: we komen sterker uit deze crisis
door: Jan van Deenen
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werd, net als andere organisaties, overvallen door de coronacrisis. Geluk bij een ongeluk: de transitie naar flexibele, wendbare en multidisciplinaire IT-platforms was vlak daarvoor in gang gezet. Johan Maas (RVO) en Jan van Deenen (Blueriq) geven hun visie op de IT-gerelateerde ontwikkelingen van voor, tijdens én na de coronacrisis.
-
De voordelen van een IT-project zonder plan…
door: Paul-Leander Welink
-
De toeslagenaffaire: ‘Computer says no’
De verschillende verhoren brachten verschillende zaken aan het licht. Zo hadden alle ambtenaren ‘last van buikpijn’ en zagen ze jarenlang ‘dat de bal richting het ravijn rolde’. Maar er werd niets gedaan. En de schuld? Die werd regelmatig gegeven aan ‘de systemen’. Is dat niet wat kort door de bocht?
-
Vier lessen uit deze crises
Digitale Zaken
door: Frits van Endhoven
-
Aanvraagformulier corona-steunmaatregel binnen een week live
door: Joost van den Berg
Gemeente Tilburg neemt een koppositie in als het gaat om digitale dienstverlening. Dat bereiken ze onder meer door hun onafhankelijkheid op IT-gebied. Zo bouwen ze tegenwoordig een groot deel van hun applicaties zelf, door gebruik te maken van Blueriq. En dat werkt uitstekend, bleek aan het begin van de corona-crisis.
-
Als de klant het niet kan zien, ís het er niet
door: Frits van Endhoven
-
Met technologie alleen komen we er niet
De burger heeft recht op persoonlijk contact
Je kunt er niet omheen: de oproep van de Nationale Ombudsman om de overheidsdienstverlening te verbeteren. De relatie tussen de burger en overheid biedt ruimte voor verbetering blijkt uit onderzoeken. Waarom is het nog niet gelukt om elke burger een beleving op maat te bieden tijdens het zakendoen met de overheid? De conclusie uit de onderzoeken: het gaat fout omdat de technologie niet in staat is de vraag van de klant goed te ondersteunen. Maar klopt dat wel?
-
Burger en ambtenaar, schouder aan schouder
In de ideale wereld werken burgers en ambtenaren nauw samen aan een persoonlijkere en efficiëntere overheidsdienstverlening. Het regelen van overheidszaken gebeurt in een centraal dossier. Eén plek waar alle betrokkenen bij een zaak met elkaar samenwerken. Ook de burger zelf. Allemaal met dezelfde informatie als vertrekpunt.
-
‘Je moet eerst ‘bewijzen’ dat je kind Down heeft’
Je bent business consultant bij Blueriq en helpt organisaties om hun processen zo in te richten dat ze persoonlijke en efficiënte dienstverlening kunnen bieden. Thuis heb je een dochtertje waar je zielsgelukkig mee bent, maar die het syndroom van Down heeft. In zeven jaar ‘zorgervaring’ heeft Paul-Leander Welink geleerd dat ‘persoonlijk en efficiënt’ helemaal niet zo vanzelfsprekend is in de zorg.
-
In 2024 maken we het waar
Een reis naar de sterren en verder
door: Herman Mansveld
-
‘Die kaartenbak was zo gek nog niet’
door: Marlies Ruijter
Er was eens… een tijd dat we nog niet met computers werkten. En, geloof het of niet, bedrijven en organisaties leverden toen ook gewoon producten en diensten. “We zouden weer eens goed naar die tijd moeten kijken en de positieve dingen ervan in ere moeten herstellen”, vindt Hans van Rooij van Blueriq. Want hedendaagse automatisering brengt ons veel, maar alleen als we ons realiseren dat de mens geen standaardproduct is.