partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Verzetsmuseum Z-H maakt WOII tastbaar met Verhalentafel

27 februari 2017

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland laat de geschiedenis tot leven komen met de interactieve Verhalentafel, die deze maand werd gepresenteerd tijdens de opening van de expositie Kind en Oorlog.

lees meer

Leerlingen Goudse Weekendschool leren Levend programmeren

27 februari 2017

Levend programmeren, een virtuele achtbaan, brand blussen met gas en sollicitatietips: afgelopen zondag doken de leerlingen van de Goudse Weekendschool in de IT-wereld van hoofdsponsor Centric tijdens een inspirerend bezoek aan het hoofdkantoor.

lees meer

De klant van mijn klant

door: Kees-Jan de Graaf, 20 februari 2017

Onlangs had ik een feestje ergens in een buurt waar het ook ’s avonds nog betaald parkeren is. Gelukkig kon ik net als andere gasten gebruikmaken van de bezoekersregeling van de gastvrouw. Dus daar stonden we in de kou. Eerst een kenteken invoeren op de parkeerautomaat en dan van een smoezelig papiertje een gebruikersnaam en wachtwoord lezen voor de bezoekerskorting.

lees meer

Visions: naar de informatiegedreven overheid in 2030

16 februari 2017

Een praktische visie op de informatiegedreven overheid die ook in 2030 over de juiste informatie beschikt en taken uitbesteedt in plaats van alles zelf te doen: dat is Visions, hart van het vernieuwde Productbeleid voor de Lokale Overheid 2017-2018.

lees meer

Actualiteitendiners: naar een informatiegedreven overheid

13 februari 2017

Om de fundamenten van een informatiegedreven overheid te verkennen, organiseerde Blommestein Groep in samenwerking met Centric de Actualiteitendiners: een serie kleinschalige, inhoudelijke dinerdialogen met een bijzondere mix van stakeholders uit de lokale overheid. Van belastingen en sociale allianties tot Omgevingswet en Dienstverlening, alle highlights zijn nu voor u beschikbaar in een bijzonder fraai e-magazine.

lees meer

Gemeente Oldambt voert sociale regie met Centric-oplossing

8 februari 2017

Vanaf april verzorgt de Groningse gemeente Oldambt de toegang tot het sociaal domein met de Suite4Sociale Regie van Centric.

lees meer

Doorstaat uw organisatie de privacy-proef?

3 februari 2017

In het internettijdperk vervaagt de scheidslijn tussen privé en openbaar. Maar niet alleen vrienden en familie volgen ons makkelijker dan ooit. Weet u waar uw persoonsgegevens allemaal bewaard worden? Gerard Stroeve en Julian Vermolen, security & privacy-specialisten bij Centric, gaan in op de ontwikkelingen op het gebied van privacy en dataprotectie.

lees meer

Is de GBI wel een goed idee?

door: Ron Bartels, 19 januari 2017

Ron Bartels - Centric

Op 4 oktober schreef Peter Mom twee interessante artikelen in iBestuur “Samen met zijn allen” en “Eerst zien, dan geloven” over de GBI-plannen van vijftien gemeenten, die voornemens zijn om samen ondersteunende systemen te bouwen voor de uitvoering van de Participatiewet. Opmerkelijk genoeg hebben deze publicaties niet tot reacties geleid.

lees meer

Delft versnelt inschrijfproces voor internationale studenten

13 december 2016

In universiteitsstad Delft staan de poorten altijd wijd open voor internationale studenten. Dankzij nieuwe dienstverlening is de ontvangst van gaststudenten voortaan nóg warmer: de registratieprocedure is namelijk een stuk sneller gemaakt.

lees meer

Nieuwe rol gemeente vraagt om nieuwe allianties

13 december 2016

Gemeenten gaan meer samenwerken met allianties van marktpartijen, die ieder hun eigen expertise inbrengen op bijvoorbeeld data-analyse en software voor het sociaal domein.

lees meer