partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Alle Drechtsteden kiezen voor Key2Burgerzaken van Centric

11 september 2014

Drechtsteden

Na Zwijndrecht en Dordrecht kiezen ook de overige vier gemeenten binnen de Drechtsteden voor de burgerzakenoplossing van Centric, Key2Burgerzaken.

lees meer

Hollands Kroon over op automatische verwerking reisdocumenten

21 augustus 2014

Gemeentewapen Hollands Kroon

Na Súdwest-Fryslân heeft ook de gemeente Hollands Kroon het proces voor de bezorging van reisdocumenten volledig geautomatiseerd. Uitgereikte en ingehouden documenten worden automatisch verwerkt in de burgerzakenapplicatie Key2Burgerzaken van Centric.

lees meer

Parkeerbelasting: melkkoe of facilitator?

door: Manita Maliepaard, 6 augustus 2014

Manita Maliepaard

Stip het onderwerp parkeerbelasting aan op een verjaardagsfeestje en je hebt gelijk een avondvullend gespreksprogramma. Het is een belastingvorm waarover altijd volop discussie plaatsvindt en waarvoor doorgaans meer tegen- dan voorstanders bestaan. De term ‘melkkoe’ wordt in die gesprekken veel gebruikt.

lees meer

Súdwest-Fryslân eerste met geautomatiseerde paspoortbezorging

4 augustus 2014

Gemeentewapen Súdwest Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân biedt haar inwoners de mogelijkheid om aangevraagde reisdocumenten te laten bezorgen. Vanaf vandaag hoeven burgers alleen nog voor de aanvraag naar het gemeentehuis.

lees meer

Alles over de 3D in de nieuwe Centric Overheid

15 juli 2014

Centric Centric overheid cover

De drie decentralisaties, daarover gaat de zomereditie van Centric Overheid. Het informatieve magazine voor de lokale overheid duikt halverwege het jaar de diepte in en verkent de 3D in al haar dimensies.

lees meer

Gemeente Bergen (L) kiest Centric Zaaksysteem uit de cloud

15 juli 2014

Gemeentewapen Bergen (L.)

Op 1 juli heeft de Limburgse gemeente Bergen het Centric Zaaksysteem in gebruik genomen. Dankzij het Zaaksysteem kunnen inwoners en ondernemers van Bergen voortaan nog meer overheidszaken online regelen.

lees meer

Cloud in de praktijk: puur of hybride?

14 juli 2014

Cloud in de praktijk- puur of hybride?

Weinig ontwikkelingen in de IT zijn met zo’n snelheid en breedte gemeengoed geworden als de Cloud. Spraken we vier jaar geleden nog over wat cloud computing nu precies is, nu is het de norm geworden voor zowel de “harde” IT als de toepassingenkant, de software. Al moeten we niet denken dat zowat alles inmiddels “ver-cloud” is, want volgens Gartner wordt wereldwijd nog steeds minder dan 10 procent aan IT-uitgaven besteed aan Cloud-diensten.

lees meer

Enkelvoudig waar het kan, integraal waar het moet

Hoe ziet Centric de decentralisatie van de jeugdzorg?

26 juni 2014

Hoe ziet Centric de decentralisatie van de jeugdzorg?

Waar de jeugdzorg nu nog een taak is van de provincie, ligt die verantwoordelijkheid straks bij de gemeenten. Burgers krijgen ook meer eigen verantwoordelijkheid. Door die verschuivingen veranderen de eisen aan de informatievoorziening. Een gesprek met Wim de Jonge en Quirijn van der Goes, verantwoordelijk voor de productvisie van Centric op deze transitie.

lees meer

“Commercieel is niet vies”

Oisterwijk en Hilvarenbeek vertrouwen Centric hun belastingtaak toe

19 juni 2014

Oisterwijk en Hilvarenbeek waren op 1 januari 2014 pas de vierde en vijfde gemeente in Nederland die hun volledige belastingwerkzaamheden aan een commerciële organisatie uitbesteedde. Centric verzorgt voortaan alle uitvoerende taken op het gebied van belastingen, zoals de uitvoering van de Wet WOZ, alle heffings- en invorderingsactiviteiten en het afhandelen van de bezwaarschriften. Sandra Vermeer (Hilvarenbeek) en Gerard de Groot (Oisterwijk) vertellen waarom zij een private partij delen van de publieke dienstverlening toevertrouwen: “Centric heeft net zo veel belang bij goede prestaties als wij.”

lees meer

‘Het zou mooi zijn als bestuurlijk Nederland eens andersom dacht’

KING-directeur Larissa Zegveld over standaardisatie, samenwerken met leveranciers en druk op de uitvoering

11 juni 2014

KING-directeur Larissa Zegveld

De hervormingen buitelen over elkaar in gemeenteland: het NUP, de Omgevingswet, SEPA, de decentralisaties. Staat de wettelijke invoerdatum eenmaal vast, dan volgt vaak een race tegen de klok om de informatievoorziening bij de tijd te krijgen. Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) stuurt en standaardiseert. Een tussenstop met directeur Larissa Zegveld, om even op adem te komen. Is het bij te houden?

lees meer