partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

Centric-expert Gerard Stroeve over het belang van passende informatiebeveiliging

16 april 2014

Informatiebeveiliging: geen sluitpost, maar sleutelrol

Informatiebeveiliging is veel breder dan IT, is een proces en moet door de hele organisatie worden gedragen, stelt Gerard Stroeve van Centric. Een ad-hocaanpak volstaat niet.

lees meer

Informatie cruciaal bij nadenken over toekomstige mens

door: Ben van Lier, 11 april 2014

Ben van Lier - Centric

Door de vernetwerking van apparaten en mensen verandert onze moderne samenleving in een postmoderne samenleving. We moeten onze verbondenheid met technologie accepteren. Pas dan kunnen we weer een stap verder doen.

lees meer

Bijzaakgericht

door: Eelco Pet, 10 april 2014

Eelco Pet - Centric

Het zaakgericht denken is ooit gestart met de ambitie om te komen tot betere dienstverlening van gemeenten aan burgers en bedrijven. Ondertussen lijkt het uitgegroeid tot een oplossing voor ál uw problemen.

lees meer

De overeenkomst tussen een paspoort en een cupcake

door: Sandra Post, 9 april 2014

Sandra Post - Centric

Onlangs zag ik op tv dat ze in Californië cupcakes uit de muur trekken zoals wij hier kroketten. Een stuk zoeter, en roze, maar het idee is hetzelfde. Je kiest een cupcake (met hazelnoottopping en veel sprinkles), rekent af met je betaalpas en het luikje gaat open. Hap! Reuzehandig als je midden in de nacht een aanvechting krijgt. Zijn er niet meer toepassingen te bedenken voor een automatiek?

lees meer

Gemeente Baarn gestart met invoering Operatie BRP

9 april 2014

Centric-logo

Met de ingebruikname van het nieuwe Portaal Burgerzaken vorige maand zet de gemeente Baarn een stap op weg naar de verdere ontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP).

lees meer

Grip op informatie met het Centric Overheid-magazine

3 april 2014

Het nieuwe Centric Overheid-magazine onderzoekt hoe we koers houden in de informatiestroom. Over gegevensuitwisseling, de hervorming van de jeugdzorg en de standaard in financiën.

lees meer

Cyborgs and the future of humanity

door: Ben van Lier, 12 maart 2014

Ben van Lier - Centric

‘We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to your own, your culture will adapt to service us. Resistance is futile.’

lees meer

Schaakspel met de gemeentelijke ICT-infrastructuur in Eindhoven

door: Sander de Graaf , 20 februari 2014

Sander de Graaf

Je wordt op de proef gesteld, met de billen bloot. Geen bescherming achter regels of audits maar kijken hoe goed het daadwerkelijk is geregeld in een productieomgeving. Je hebt je best misschien gedaan maar is het goed genoeg? Als deze hackers naar je systeem kijken, blijft het dan ook overeind?

lees meer

Uitbesteden uitkeringsverstrekking: het eerste schaap over de dam?

door: Ron Bartels, 18 februari 2014

Ron Bartels - Centric

Halverwege vorig jaar introduceerden wij een nieuwe vorm van dienstverlening in het sociale domein voor gemeenten en samenwerkingsverbanden: wij nemen ze de uitvoering van backoffice-taken op het gebied van uitkeringsverstrekking volledig uit handen. Het uitbesteden van uitvoerende werkzaamheden biedt namelijk voordelen: u kunt klantgericht blijven werken, een nadrukkelijke regierol vervullen én tegelijk op uitvoeringskosten besparen.

lees meer

Schouwen-Duiveland kiest Centric voor vervanging IT-omgeving

13 februari 2014

Zierikzee, Schouwen Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland kiest na een aanbestedingstraject voor Centric als leverancier van haar nieuwe IT-omgeving, inclusief kantoorautomatisering. Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn het plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken. Ook flexibiliteit, schaalbaarheid en een 24×7-beschikbaarheid van de IT zijn voor Schouwen-Duiveland belangrijk.

lees meer