partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Cyborgs and the future of humanity

door: Ben van Lier, 12 maart 2014

Ben van Lier - Centric

‘We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to your own, your culture will adapt to service us. Resistance is futile.’

lees meer

Schaakspel met de gemeentelijke ICT-infrastructuur in Eindhoven

door: Sander de Graaf , 20 februari 2014

Sander de Graaf

Je wordt op de proef gesteld, met de billen bloot. Geen bescherming achter regels of audits maar kijken hoe goed het daadwerkelijk is geregeld in een productieomgeving. Je hebt je best misschien gedaan maar is het goed genoeg? Als deze hackers naar je systeem kijken, blijft het dan ook overeind?

lees meer

Uitbesteden uitkeringsverstrekking: het eerste schaap over de dam?

door: Ron Bartels, 18 februari 2014

Ron Bartels - Centric

Halverwege vorig jaar introduceerden wij een nieuwe vorm van dienstverlening in het sociale domein voor gemeenten en samenwerkingsverbanden: wij nemen ze de uitvoering van backoffice-taken op het gebied van uitkeringsverstrekking volledig uit handen. Het uitbesteden van uitvoerende werkzaamheden biedt namelijk voordelen: u kunt klantgericht blijven werken, een nadrukkelijke regierol vervullen én tegelijk op uitvoeringskosten besparen.

lees meer

Schouwen-Duiveland kiest Centric voor vervanging IT-omgeving

13 februari 2014

Zierikzee, Schouwen Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland kiest na een aanbestedingstraject voor Centric als leverancier van haar nieuwe IT-omgeving, inclusief kantoorautomatisering. Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn het plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken. Ook flexibiliteit, schaalbaarheid en een 24×7-beschikbaarheid van de IT zijn voor Schouwen-Duiveland belangrijk.

lees meer

Productbeleid voor de Lokale Overheid 2014-2015

4 februari 2014

In het Productbeleid voor de Lokale Overheid 2014-2015 presenteert Centric de plannen en ambities voor het nieuwe jaar. Ook geven we een doorkijk naar 2015. Wat zijn de speerpunten op weg naar een compacte en nabije overheid?

lees meer

BHV snel geïnformeerd bij calamiteiten met CBIS

30 januari 2014

Centric CBIS

Bij een incident zoals een brand of gifwolk moeten BHV’ers snel in actie komen. Dat kan alleen met de juiste informatie. Met het Calamiteiten BHV Informatie Systeem (CBIS) zijn bedrijfshulpverleners beter voorbereid op (dreigende) incidenten. Bij interne incidenten, maar ook calamiteiten in de omgeving die bij u effect kunnen hebben.

lees meer

Efficiënt en effectief samenwerken

Alle ingrediënten voor efficiënte en effectieve samenwerking zijn aanwezig

8 januari 2014

Overheden moeten efficiënter en effectiever samenwerken, stelt het kabinet-Rutte in het regeerakkoord. In de praktijk zien we dat het voor overheidsorganisaties steeds eenvoudiger wordt om informatie uit te wisselen. Daardoor ontstaan nieuwe netwerken, relaties en samenwerkingsvormen en zijn overheden meer en meer met elkaar verbonden. Bijna alle ingrediënten voor de beoogde efficiënte en effectieve samenwerking zijn daarmee aanwezig.

lees meer

APK voor de aanvraag levensonderhoud

Centric en Process Express stroomlijnen bijstandsaanvraag in Amersfoort

2 januari 2014

Schrappen wat overbodig is. Klinkt simpel, maar in complexe trajecten als een bijstandsaanvraag is dat bepaald geen sinecure. Door belangrijke processen met behulp van de Lean-methode tegen het licht te houden, voert de gemeente Amersfoort haar werkzaamheden voortaan nóg efficiënter uit. Centric en Process Express helpen een handje.

lees meer

Informatiestromen in Rivierenland

18 december 2013

Anne Schipper, Directeur Omgevingsdienst Rivierenland

Een duurzame en veilige leefomgeving, dat is de doelstelling van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). De dienst werkt plaatsonafhankelijk en helemaal zonder papier. ODR-directeur Anne Schipper gunt een kijkje in de keuken.

lees meer

DigiD: bottleneck in de netwerkoverheid

door: Sander de Graaf, 18 december 2013

Sander de Graaf

Minister Plasterk wil ongetwijfeld dat er mooie apps komen voor inwoners en ondernemers. Aan ambitie ontbreekt het vast niet; de overheid wil tenslotte ook met haar tijd mee. Zoals vaak zal het gaan om de rekening. Doorontwikkelen kost geld en geeft vaak ook extra beheerlast. Zeker als je kijkt naar de opzet van DigiD gaat deze vlieger op.

lees meer