zoeken binnen de website

CIO Rijkswaterstaat Perry van der Weyden naar Netcompany

Meer dan 7 jaar was hij CIO van Rijkswaterstaat, per 15 oktober stapt hij over naar ‘de markt’, Perry van der Weyden wordt partner bij Netcompany. Hij gaat daar de relatie met de publieke sector versterken. Onder zijn leiding werd bij RWS gewerkt aan de organisatie de informatiehuishouding, de verdere digitalisering en het gebruik van data binnen interne processen.

Perry van der Weyden

‘Alles wat Rijkswaterstaat doet, heeft een link met informatievoorziening,’ aldus Van der Weyden op WerkenvoorNederland.nl. ‘Een brug openen, een sluis bedienen of een gemaal aanzetten. Het gaat allemaal op afstand via ons eigen glasvezelnetwerk. Ook de informatievoorziening via matrixborden en de dynamische routeinformatiepanelen boven en langs de wegen worden via ICT door onze verkeerscentrales aangestuurd. Rijkswaterstaat heeft ook een eigen laboratorium waar we de waterkwaliteit meten. En we zetten onderwaterrobots in om de kustafslag te meten. Zo verloopt de monitoring van de verkeersstromen op weg en water tegenwoordig digitaal, evenals de monitoring van beheer en onderhoud van wegen, vaarroutes en infrastructurele objecten.’

Netcompany Nederland kijkt uit naar de komst van Van der Weyden, die in 2019 werd verkozen tot CIO van het Jaar. “De komst van Perry van der Weyden is een grote aanwinst voor ons team en de groeiambitie die we hebben. Zijn jarenlange ervaring en inzicht op het gebied van digitalisering sluit uitstekend
aan op onze visie en versterkt onze samenwerking met de publieke sector.”

Netcompany werkt voor onder andere de ministeries van Fin, SZW, OCW en BZK, en organisaties zoals ICTU, CIBG, VNG, Stichting Studielink en het Vervangingsfonds/Participatiefonds.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.