zoeken binnen de website

Dany Venema per 1 mei directeur Doc-Direkt bij BZK

door: Redactie iBestuur | 24 maart 2022

Dany Venema wordt met ingang van 1 mei 2022 directeur Doc-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is op dit moment manager Strategie bij de Justitiële Informatiedienst (JustID) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij gaat o.a. richting geven aan de organisatie verandering die volgt uit de toenemende digitalisering en het actieplan Open op Orde.

Beeld: Algemene Bestuursdienst

Dany Venema is een expert op het gebied van (digitale) informatievoorziening. Binnen JustID hield hij zich bezig met e professionalisering van de Informatievoorziening in de Strafrechtketen, het uitwerken van de informatie- en datastrategie, architectuur en de bijbehorende kaders. Hij heeft binnen JustID ook de Academie opgericht en is als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

De directeur Doc-Direkt heeft drie opgaven. Ten eerste het bewerken van papieren archieven en in opdracht van departementen onderbrengen bij het Nationaal Archief, ten tweede de digitalisering van de bestaande producten door te ontwikkelen en ten derde een actieve bijdrage te leveren aan het Nationaal Actieplan Open Overheid. Ook gaat hij richting geven aan de organisatie verandering die volgt uit de toenemende digitalisering en de gevolgen van het actieplan Open op Orde.

Venema studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Hij promoveert momenteel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.