zoeken binnen de website

Dick Ottevanger directeur Nationale Bewegwijzeringsdienst

door: Redactie iBestuur | 15 augustus 2022

Dick Ottevanger start per 1 september 2022 als directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd), een alliantie van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Interprovinciaal Overleg (IPO), Unie van Waterschappen (UvW) en Rijkswaterstaat (RWS), verantwoordelijk voor duidelijke, uniforme bewegwijzering langs de wegen.

Dick Ottevanger | Beeld: Algemene Bestuursdienst

De NBd heeft een landelijke regietaak, ten behoeve van uniformiteit en continuïteit in bewegwijzering, zowel voor automobilisten als fietsers. Dit bevordert de doorstroming van het verkeer en draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Dick Ottevanger is op dit moment programmamanager Smart Mobility, vrachtwagenheffing en tijdelijke tolheffing en technisch voorzitter van het crisisteam bij Rijkswaterstaat. Eerder vervulde hij verschillende managementfuncties bij Rijkswaterstaat, waaronder districtshoofd. In het begin van zijn loopbaan werkte hij als constructeur bij twee bouwbedrijven.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.