zoeken binnen de website

Jantina Woudstra wordt algemeen directeur RDW

door: Redactie iBestuur | 29 december 2021

Jantina Woudstra wordt per 1 april 2022 algemeen directeur van de RDW. Zij volgt daarmee Ab van Ravestein op. Woudstra is momenteel werkzaam als directeur Netwerkontwikkeling & -Ontwerp bij NS. Ze is daarmee bekend met de wereld van mobiliteit.

Jantina Woudstra | Beeld: Algemene Bestuurdienst

De afgelopen jaren heeft Jantina Woudstra in haar functies ervaring opgedaan met mobiliteitsvraagstukken, complexe omgevingen en politiek-bestuurlijke verhoudingen.
Mariёtte Hamer, voorzitter van de raad van toezicht van RDW, noemt Woudstra toegankelijk, open en communicatief. “Ze is klantbewust en een teamspeler met een goed en stevig netwerk. Ze schakelt goed tussen verschillende soorten gesprekspartners en zoekt naar samenwerking.”

Ab van Ravestein gaf in augustus aan met pensioen te gaan per 1 april 2022 . Hij gaf de laatste acht jaar leiding aan de RDW.
Op 22 december 2021 stemde de minister van IenW in met de voordracht van de Raad van Toezicht en is Woudstra benoemd voor een periode van vier jaar.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.