zoeken binnen de website

Marianne Ottevanger hoofd Strategische Beheerorganisatie DSO bij BZK

door: Redactie iBestuur | 27 juni 2022

Marianne Ottevanger wordt met ingang van 15 augustus 2022 hoofd Strategische Beheerorganisatie Digitaal Stelsel Omgevingswet-LV (Landelijke Voorziening) bij het ministerie van BZK, verantwoordelijk voor de afspraken rondom het strategisch beheer van het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Marianne Ottevanger | Beeld: Algemene Bestuursdienst

De beoogde ingangsdatum van de Omgevingswet is 1 januari 2023. Als de wet van start gaat, kunnen burgers en bedrijven een vergunning aanvragen of een melding doen via het nieuwe digitale Omgevingsloket. Dit loket is onderdeel van de landelijke voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet, het DSO-LV.
De Strategische Beheerorganisatie (SBO) bewaakt de rol en positionering van het digitaal stelsel voor de lange termijn. En zorgt voor een goede samenhang tussen beleid en wetgeving. Ook is SBO opdrachtgever van de tactische beheerorganisatie namens de interbestuurlijke partners.

Marianne Ottevanger is momenteel adjunct-directeur bij stichting Pactum, onderdeel van VIGO. Hierbij gaat het om specialistische jeugdhulp. Daarvoor was zij directielid Strategie, Bestuur & Organisatie en locosecretaris bij waterschap Vechtstromen. Marianne studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.