zoeken binnen de website

weblog

Ha! Mail van mijn overheid

door: Peter Mom, 20 maart 2013

Peter Mom

MijnOverheid stuurt een e-mail: er is een nieuw bericht in de Berichtenbox. Maar voor mijn overheid ligt nog een curieus drempeltje.

reacties: 9

lees meer

Elektronisch aangetekend

door: Michiel Leenaars, 19 maart 2013

Michiel Leenaars

Hoe u wilt dat anderen reageren als ze een mailtje van een medewerker van uw organisatie krijgen? Vertrouwen ze u? Vindt u het belangrijk om dat vertrouwen te behouden?

lees meer

War of the worlds

door: Fatou van den Hoff, 18 maart 2013

Fatou van den Hoff

Ambtenaar 2.0 of 0.1, koploper of achtervolger, aanjager of afremmer, sociale media-adapt of criticus: het lijkt wel een war of the worlds. Wij tegen zij.

lees meer

Cloud verbindt Nederland met Europa

door: Henri Rauch, 14 maart 2013

Henri Rauch

Nederland is al actief lid van het Europese Cloud Partnership. Wat ziet dit illustere gezelschap als haar taak? En vertaald naar de huidige tijdgeest: Wat levert het op?

lees meer

Gezonde technologie pusht

door: Wolfgang Ebbers , 14 maart 2013

Wolfgang Ebbers

Ik wil zo’n veel te dure Google Glass die al het slechte eten onzichtbaar maakt en het goede uitvergroot. Zodat ik gezond eet en de samenleving niet op kosten jaag.

lees meer

De toekomstige i-omgeving

door: Davied van Berlo, 28 februari 2013

Davied van Berlo

Hoe zien de ontwikkelingen in de ict eruit vanuit het perspectief van overheid en samenleving? Om de techniek te benutten moeten we haar eerst begrijpen immers.

lees meer

Leuker kunnen ze het niet maken

door: Jan Willem Boissevain, 18 februari 2013

Jan Willem Boissevain

De Belastingdienst kan een echte doorbraak bereiken door de burger centraal te stellen. Want leuker kunnen ze het niet maken, maar wel slimmer.

lees meer

ICT-contracten naar Deens ontwerp

door: Joost Visser, 13 februari 2013

Joost Visser

Door in het modelcontract onafhankelijke inspecties op technische kwaliteit mogelijk te maken, kunnen opdrachtgevers een belangrijke oorzaak van falende ICT-projecten weg nemen.

reacties: 3

lees meer

Europa, ons dorp en iBestuur

door: Gerard van Oortmerssen, 11 februari 2013

Gerard van Oortmerssen

De discussie over Europa gaat over geld naar de Grieken of geld naar koeien, maar ontbeert een integrale visie op het bestuursconcept dat past bij het digitale netwerktijdperk.

reacties: 3

lees meer

Open standaarden: terug bij af

door: Arda Gerkens, 7 februari 2013

Arda Gerkens

De doelstelling van het NOiV en de motie-Vendrik zijn niet gerealiseerd. Tijd voor een nieuw open-ICT-plan. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Is er iemand in de Tweede Kamer die wil luisteren?

reacties: 5

lees meer

Spaghetti

door: Dirk-Jan de Bruijn, 7 februari 2013

Dirk-Jan de Bruijn

Er zijn organisaties waar driekwart van het ICT-budget wordt opgeslokt om legacy operationeel te houden. Iedereen is het er over eens dat dit een dead end street is.

reacties: 2

lees meer

Samenwerken

door: Tof Thissen, 31 januari 2013

Tof Thissen

Gemeenten krijgen volop nieuwe taken. En er moet flink bezuinigd. Dat vraagt om een andere manier van denken en doen, waarin samenwerken een belangrijke rol speelt.

lees meer

Click – call – face

door: Peter Mom, 31 januari 2013

Peter Mom

GGD Hollands Midden wil burgers zelfredzaam maken door ze hun informatie zelf bijeen te laten klikken. Maar de website is een slordig aangelegde doolhof.

reacties: 2

lees meer

Alle vergelders verzamelen!

door: Jan Willem Boissevain, 30 januari 2013

Jan Willem Boissevain

Tijd voor de superhelden binnen verzekeraars, Belastingdienst, UWV, SVB om de handen ineen te slaan en zich gezamenlijk richten op de individuele omstandigheden van hun klanten.

lees meer

Het potentieel is groot

door: Davied van Berlo, 30 januari 2013

Davied van Berlo

De overheid bezuinigt. We moeten met minder mensen meer doen. Dat betekent beter gebruik maken van het beschikbare potentieel. Maar die kennis zit verspreid over honderden organisaties.

reacties: 9

lees meer