zoeken binnen de website

weblog

E-facturatie, verplicht gemak

door: Arjan Widlak, 30 november 2018

Arjan Widlak

In Nederland is het voor leveranciers aan de Rijksoverheid verplicht om elektronisch te factureren. Maar of dat het een en ander nu echt gemakkelijker maakt? Mwahhh…

lees meer

Toegevoegde waarde van open source

door: Astrid Oosenbrug, 29 november 2018

Astrid Oosenbrug

Waar commerciële partijen open source-oplossingen al lang hebben omarmd, blijven bestuurders van publiekrechtelijke organisaties vasthouden aan oude techniek en oplossingen.

reacties: 2

lees meer

Robothanden aan het bed

door: Jan Willem Boissevain, 28 november 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De discussie over robotisering wordt nog overwegend gedomineerd door de gedachte dat robots onze banen gaan innemen. Die gedachte is onterecht, want het is niet óf óf, maar én én.

lees meer

Zijn co-ops de toekomst?

door: Maurits Kreijveld, 27 november 2018

Maurits Kreijveld

Het ‘runnen’ van coöperatieve platformen is geen vrijblijvende oefening, maar het aangaan van een samenwerking die vraagt om regelmatige afstemming en herbezinning.

lees meer

AVG-puzzeltjes voor mens en computer

door: Marc van Opijnen, 26 november 2018

Marc van Opijnen

Iedereen die er ook maar iets mee te maken heeft, weet inmiddels dat de AVG enorm ingewikkeld is; voor bedrijven, voor burgers, voor computers. Gelukkig is er hulp in de vorm van een stripboek!

lees meer

Camera's boven de weg

door: Arjan Widlak, 23 november 2018

Arjan Widlak

Zelden wordt gegevensuitwisseling ingezet ten behoeve van de burger. Doen zijn tijd en kosten er minder toe? Nee natuurlijk niet, maar er is ook niemand die erop wordt afgerekend.

lees meer

Gemiste kans?

door: Mariette Lokin, 22 november 2018

Mariette Lokin

Het kabinetsstandpunt naar aanleiding van het advies van de RvS geeft misschien/hopelijk geen volledig beeld van wat echt te gebeuren staat in het wetgevingsbeleid.

lees meer

Wet DO: achterhaald en nodeloos duur

door: Bart Jacobs, 21 november 2018

Bart Jacobs

In de hele eID-historie wil het maar niet doordringen tot het centralistisch ingestelde ministerie dat met een decentrale architectuur veel problemen verdwijnen.

reacties: 1

lees meer

In gesprek met een robot

door: Jan Willem Boissevain, 19 november 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Organisaties gebruiken in toenemende mate AI om klantervaring te verbeteren. Zij doen dit in de overtuiging dat dit het belang van klanten en de eigen organisatie dient.

lees meer

Zinvol contact met de overheid

door: Arjan Widlak, 16 november 2018

Arjan Widlak

Wat de Raad van State onvoldoende lijkt te doorzien, is hoe de verwevenheid van ICT-systemen niet alleen burgers verdwaald achterlaat en klem zet, maar ook de overheid zelf.

reacties: 1

lees meer

Nietzo!

door: Peter Lievense, 15 november 2018

Peter Lievense

Nietzo! Kekke website, gepersonaliseerd bovendien want achter DigiD en familiair tutoyerend. Digitale dienstverlening geeft je als snel het idee: dat zit wel snor! Toch?

lees meer

Innoveren is realiseren

door: Hugo Aalders, 15 november 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

Samen organiseren betekent niet alleen samen nadenken over wat er nodig is, maar ook gezamenlijk een strategie bedenken hoe en in welk tempo we dat realiseren en beheren.

reacties: 1

lees meer

De kat en het spek (2)

door: Henk Bos, 14 november 2018

Henk Bos

Te vaak worden kritische blikken bij voorbaat gesmoord in ingekapselde procedures, waarbij met verhullende verkeerslichtjes en/of smileys schijnzekerheden worden gecreëerd.

reacties: 1

lees meer

Digitale pottenkijkers

door: Jan Willem Boissevain, 13 november 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Wat wij in de openbare ruimte nog ontoelaatbaar vinden is in de digitale wereld allang realiteit. Al onze stappen op het internet worden in de gaten gehouden, maar er is iets tegen te doen.

lees meer

Strak georkestreerde koppelvlakken

door: Dirk-Jan de Bruijn, 12 november 2018

In de wereldeconomie van vandaag de dag is het essentieel dat we beschikken over professionals die begrijpen hoe je teams en organisaties vloeiend laat samenwerken.

reacties: 1

lees meer