Digitalisering en democratie
Nieuws

Nieuw Woo-platform per 1 september beschikbaar

man in vliegtuigje van papier wijst de weg
Het nieuwe Woo-platform is een verwijsindex met zoekfunctie naar informatie die door bestuursorganen op internet is gepubliceerd. | Beeld: Shutterstock

Als alles goed gaat wordt op 1 september a.s. het nieuwe Woo-platform gelanceerd. Het gaat hier om een verwijsindex met zoekfunctie naar informatie die door bestuursorganen op internet is gepubliceerd. Dit is de opvolger van PLOOI (Platform Open Overheidsinformatie), dat eind vorig jaar na een negatief advies van de Adviescommissie ICT werd stopgezet.

PLOOI was een centraal georganiseerd platform. Op advies van AcICT is bij de ontwikkeling van het nieuwe Woo-platform gekozen voor een eenvoudige infrastructuur, die relatief snel te realiseren was. Informatie blijft decentraal, bij bestuursorganen zelf, opgeslagen. Door de internetlocatie in de Woo-index te registreren waar zij hun informatie in bepaalde categorieën hebben gepubliceerd, kan deze landelijk actief openbaar gemaakt worden.

Toegang vanaf voorpagina van overheid.nl

De Woo-index is al sinds 19 juni jl. beschikbaar, echter nog zonder de ondersteunende zoekfunctie. Zodra deze  operationeel – naar verwachting 1 september –  is en de vulling substantiëler, wordt de toegang vanaf de voorpagina van overheid.nl mogelijk gemaakt.

 

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren