Overheid in transitie
Nieuws

VOG kan vanaf eind mei digitaal verstuurd worden naar aanvragers

App Berichtenbox op smartphone
Een Verklaring Omtrent het Gedrag verschijnt straks digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid.nl.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan vanaf eind mei digitaal verstuurd worden naar de aanvrager. Deze ontvangt de verklaring dan in zijn of haar berichtenbox van mijnoverheid.nl. Screeningsautoriteit Justis rolt de nieuwe ontvangstmethode vanaf 20 maart gefaseerd uit. 

Tot nu toe werd de VOG alleen nog op papier verstuurd. Straks kunnen burgers bij een aanvraag kiezen voor een digitale of papieren versie. De prijs van het aanvragen van de VOG verandert niet, meldt het ministerie van BZK.

Onzichtbare, digitale echtheidskenmerken.

De digitale versie van de VOG kent onzichtbare, digitale echtheidskenmerken. Deze vervangen de zichtbare echtheidskenmerken op de papieren versie, zoals het watermerk. Via de validatietool van de Rijksoverheid kunnen werkgevers de VOG op echtheid controleren.

Inloggen via DigiD

Om in te kunnen loggen bij MijnOverheid.nl is wel een DigiD nodig. Sinds vorig jaar moeten burgers gebruik maken van de DigiD app of sms-controle. Inloggen met alleen een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer mogelijk.

Voor mensen die moeite hebben met DigiD is Logius, de IT-dienstverlener van het Rijk, begin dit jaar een pilot gestart waarbij gebruikers hulp kunnen inschakelen via een chatfunctie.

Lees ook:

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren