partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Capgemini

Capgemini-logo

De overheid als informatieplatform

door: René Matthijsse, 23 januari 2013

Capgemini-logo

‘Open government’ bevordert groei en werkgelegenheid. Maar om de daarvoor benodigde technologie te laten werken, moet het openbaar bestuur wel af van zijn Thorbecke-mindset.

lees meer

iOverheid … en nu doorpakken!

door: René Matthijsse , 18 oktober 2012

Capgemini-logo

Het doorontwikkelen van de elektronische overheid naar een informatie-overheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de publieke en private sector. Samenwerking tussen publieke organisaties onderling, maar ook met burgers en bedrijfsleven, is cruciaal.

lees meer

De i-overheid moet op de politieke agenda

door: René Matthijsse, 18 juli 2012

Capgemini-logo

Een overvloed aan informatie verandert het functioneren en het karakter van zowel de samenleving als de overheid. Strategisch informatiebeleid is een cruciale succesfactor voor een betere bedrijfsvoering en publieke dienstverlening. Voor het realiseren van een informatiegestuurde overheid is de actieve participatie van politiek en bestuurders noodzakelijk.

lees meer

‘iOverheid, wie, wij?’

12 mei 2012

Capgemini-logo

De inzet van ICT biedt volop kansen, maar dan moet de overheid wel de touwtjes in handen nemen. En dat begint met zelfkennis!

lees meer

Gateway review of IT audit?

12 mei 2012

Capgemini-logo

De Gateway review is een populaire manier geworden om ICT-projecten bij de overheid te toetsen. Een Gateway review is echter nog geen IT audit!

lees meer