partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Doorstaat uw organisatie de privacy-proef?

3 februari 2017

In het internettijdperk vervaagt de scheidslijn tussen privé en openbaar. Maar niet alleen vrienden en familie volgen ons makkelijker dan ooit. Weet u waar uw persoonsgegevens allemaal bewaard worden? Gerard Stroeve en Julian Vermolen, security & privacy-specialisten bij Centric, gaan in op de ontwikkelingen op het gebied van privacy en dataprotectie.

lees meer

Is de GBI wel een goed idee?

door: Ron Bartels, 19 januari 2017

Ron Bartels - Centric

Op 4 oktober schreef Peter Mom twee interessante artikelen in iBestuur “Samen met zijn allen” en “Eerst zien, dan geloven” over de GBI-plannen van vijftien gemeenten, die voornemens zijn om samen ondersteunende systemen te bouwen voor de uitvoering van de Participatiewet. Opmerkelijk genoeg hebben deze publicaties niet tot reacties geleid.

lees meer

Delft versnelt inschrijfproces voor internationale studenten

13 december 2016

In universiteitsstad Delft staan de poorten altijd wijd open voor internationale studenten. Dankzij nieuwe dienstverlening is de ontvangst van gaststudenten voortaan nóg warmer: de registratieprocedure is namelijk een stuk sneller gemaakt.

lees meer

Nieuwe rol gemeente vraagt om nieuwe allianties

13 december 2016

Gemeenten gaan meer samenwerken met allianties van marktpartijen, die ieder hun eigen expertise inbrengen op bijvoorbeeld data-analyse en software voor het sociaal domein.

lees meer

Slokt het zaaksysteem uw DMS op?

door: Hein van Schijndel, 13 december 2016

Hein van Schijndel heeft tien jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie en werkt vanaf 2001 voor Centric. Hein is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Centric-oplossingen voor informatie-uitwisseling en basisregistraties.

Ik herinner me nog dat ik in 2013 een seminar bezocht over zaakgericht werken. Een van de onderwerpen was: “Zaak- en objectgericht (samen)werken”. Ik was op dat moment net begonnen in mijn nieuwe functie als strategisch productmanager zaakgericht werken. Alles was nieuw voor mij.

lees meer

5 Bouwstenen voor the Future of IT

29 november 2016

IT is bij uitstek een vakgebied dat nooit stilstaat. Vooruit kijken naar de toekomst is dan ook onvermijdelijk, want de IT-omgeving van de toekomst is dichterbij dan u denkt. In het magazine ICT Infra bieden we u daarom vijf bouwstenen voor the Future of it.

lees meer

Je oma in een robotpak?

door: Ben van Lier, 22 november 2016

We worden steeds ouder en dat is mooi. Tegelijkertijd dwingt vergrijzing tot nieuwe manieren van hulpverlening die onze kijk op zorg en zelfstandigheid drastisch zullen veranderen. Ben van Lier, Manager Strategy & Innovation, schetst een vergezicht van de rol van technologie in de ouderenzorg.

lees meer

Tijd voor HR, tijd voor Motion

17 november 2016

De gemeente van de toekomst is een wendbare gemeente. Met een vaste kern en een flexibele schil professionals, die snel kunnen inspelen op de steeds veranderende omstandigheden. Zij kunnen dit omdat zij zich continu ontwikkelen.

lees meer

Oosterpoort zet Centric-applicatie in voor vluchtjongeren

10 november 2016

Jeugdzorginstelling Oosterpoort heeft Centric opdracht gegeven zorgoplossing Suite4Care geschikt te maken voor de administratie van minderjarige vluchtjongeren.

lees meer

Belastingsamenwerking BSR volledig aangesloten op LV WOZ

7 november 2016

Per 1 november 2016 heeft Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) haar tien deelnemende gemeenten aangesloten op de Landelijke Voorziening Waardering Onroerende zaken (LV WOZ).

lees meer