partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Veere laat inwoners online meedenken over gezondheidstoerisme

29 september 2016

De gemeente Veere gaat haar inwoners en ondernemers actief betrekken bij lokale vraagstukken via het online platform van de start-up Civocracy. Dat liet wethouder René Molenaar onlangs weten tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis in Domburg.

lees meer

Gemeenten na de decentralisatie: welke organisatievorm past het beste?

29 september 2016

De Participatiewet, Jeugdzorgwet en de uitgebreide Wmo maken het bord van de gemeente overvol; veel taken, veel verantwoordelijkheid, minder budget. Hoe voer je als gemeente de regie als het al lastig genoeg is de taken überhaupt gedaan te krijgen? Wat kunt u als gemeente nog zelf? En wat besteedt u uit? Lees onze whitepaper en verken de opties.

lees meer

Hondenpoep en ‘wisdom of the crowd’

door: Leonie Kok-Tiddens, 8 september 2016

hond

Input van inwoners en bedrijven is uiterst waardevol voor beleidsmakers. Maar hoe bereik je die? Aan het woord is deze keer gastblogger Leonie van Civocracy, een nieuw online platform voor discussie over prangende vraagstukken in de regio. Wat is bijvoorbeeld de beste plek voor dat hondenuitlaatveldje?

lees meer

Voorsorteren op de Omgevingswet

7 september 2016

De Omgevingswet komt eraan en aan het ondersteunende digitale stelsel wordt gebouwd. Er is nog veel te doen, maar gemeenten kunnen nu al werken in de geest van de nieuwe wet: integraal en vanuit een brede visie op de fysieke leefomgeving.

lees meer

Nieuw: Security Sparks* als katalysator voor security

6 september 2016

Cybersecurity, privacy, security awareness: zomaar wat termen die dagelijks langskomen. Iedere organisatie ‘moet’ er iets mee, maar wat? En hoe raken de juiste personen betrokken?

lees meer

Besparen op bijzondere bijstand

Gemeente Schagen en Hollandse Kroon bewijzen dat verstrekking sneller en efficiënter kan

11 augustus 2016

Het verstrekken van bijzondere bijstand kan veel efficiënter. Door een groot deel van de aanvragen automatisch af te handelen is er flink op de kosten van uitvoering te bezuinigen.

lees meer

Gemeente Losser aan de slag met digitale input hondenbeleid

Ruim 50 constructieve reacties via online platform Civocracy.org

28 juli 2016

De gemeente Losser wil hondenbeleid opstellen, om de overlast van hondenpoep tegen te gaan en om iets te doen voor alle hondenbezitters die hondenbelasting betalen. Via civocracy.org/losser heeft de gemeente Losser tot 24 juli input gevraagd van haar inwoners. Het is duidelijk dat dit onderwerp leeft, want er kwam veel respons.

lees meer

Centric ontvangt Oracle-award als Database Partner of the Year

22 juli 2016

Oracle benadrukt met deze award de goede samenwerking van het afgelopen jaar. Centric was in 2015 zeer succesvol met haar Oracle-dienstverlening, onder andere dankzij de nieuwe Oracle Platform-licentie.

lees meer

Veilige en vertrouwelijke verwerking van persoonsgegevens

19 juli 2016

De Gebruikersvereniging Centric heeft samen met Centric en de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) een vernieuwde bewerkersovereenkomst opgesteld. Die garandeert Centric-klanten dat persoonsgegevens veilig en vertrouwelijk worden verwerkt.

lees meer

Health Hackathon: betere zorg dankzij big data

19 juli 2016

Hoe kun je big data inzetten voor betere gezondheidszorg? Tijdens de Big Data Health Hackathon onlengs in Gouda gingen zorgprofessionals, beleidsmakers en de creatieve industrie met dataspecialisten van Centric aan de slag om die vraag te beantwoorden.

lees meer