partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Centric lanceert applicatie voor zorg op afstand met beeldbellen

7 april 2016

Centric lanceert Video Connect, een totaaloplossing voor hoogwaardige beeldzorg. Hiermee bieden zorgverleners kwalitatieve zorg op afstand en kunnen patiënten en cliënten overal geholpen worden.

lees meer

De kunst van digitale dienstverlening op Overheid360

7 april 2016

Weten hoe het echt zit met de toekomst van de informatiesamenleving? Wat die voor uw gemeente betekent? Kom dan naar Overheid 360°, het jaarlijkse congres over informatiemanagement bij de overheid.

lees meer

Noord-Holland laat burgers meedenken op online discussieplatform

31 maart 2016

De Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft 24 maart de aftrap gegeven voor online participatie van burgers en ondernemers. Zij kunnen hun visie en ideeën kenbaar maken via het nieuwe online participatieplatform Civocracy.

lees meer

Gemeente Tilburg kiest Centric-oplossing voor sociaal domein

31 maart 2016

De gemeente Tilburg gaat haar dienstverlening in het sociaal domein verzorgen met de oplossingen van Centric. Hoofd PO&I Michel Wolters van Tilburg en Centric-directeur Noor Ferket ondertekenden op 21 maart een contract voor ten minste zeven jaar.

lees meer

Wat is de zin van selfservice?

door: Sandra Post, 31 maart 2016

Sandra Post - Centric

Niet nieuw, maar momenteel erg in de belangstelling bij gemeenten: selfservice. Wonderlijk hoe aandacht voor een bepaald onderwerp soms een vlucht neemt. Op het gebied van elektronische dienstverlening bij de lokale overheid heeft dat te maken met het toenemende besef dat mensen hun zaken graag regelen waar en wanneer het hen uitkomt.

lees meer

Strategisch overleg over de toekomst van burgerzaken

23 maart 2016

Op donderdag 10 maart organiseerde de Gebruikersvereniging Centric een strategisch overleg voor gebruikers van de burgerzakenoplossingen van Centric. Er werd open gesproken over visies, ideeën en ervaringen.

lees meer

Selfservice maakt het makkelijk voor inwoners Almere

10 maart 2016

Een aanvraag levensonderhoud? Die doen inwoners van de gemeente Almere eenvoudig vanuit huis. Gegevens aanvullen, bewijstukken uploaden, en klaar! Wachten op een fysieke afspraak is niet meer nodig en je krijgt vlot waar je recht op hebt. Twee keer zo slim dus: burgers regelen hun zaakjes waar en wanneer het hen uitkomt én de professionals bij de gemeente worden ontlast.

lees meer

Governance on IT-outsourcing

Toegevoegde waarde door krachtige samenwerking en aantoonbare kwaliteit

3 maart 2016

De meerwaarde van goede samenwerking is steeds vaker hét aspect dat uw favoriete IT-leverancier onderscheidt van zijn concurrenten. Want hoewel gebruiksvriendelijke, stabiele IT en goede dienstverlening vanzelf spreken, komt bij échte klanttevredenheid veel meer kijken.

lees meer

Haalt uw gemeente Digitaal 2017?

door: Sander de Graaf, 29 februari 2016


Met nog 10 maanden te gaan is er opnieuw gekeken naar de stand van de digitale dienstverlening. Is het haalbaar, Digitaal 2017? Een mooi onderwerp voor onderzoekers en vanzelfsprekend verschijnen dan ook tal van publicaties over de stand van de digitale dienstverlening bij de Nederlandse overheid. Ik doe daar graag aan mee.

lees meer

BSGR besteedt volledige IT-infrastructuur uit aan Centric

25 februari 2016

Centric leverde eind 2015 de nieuwe IT-infrastructuur op van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). Op de nieuwe omgeving sloten Centric en de BSGR bovendien een beheercontract af voor vijf jaar met een optie op een tweejarige verlenging.

lees meer