partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Selfservice maakt het makkelijk voor inwoners Almere

10 maart 2016

Een aanvraag levensonderhoud? Die doen inwoners van de gemeente Almere eenvoudig vanuit huis. Gegevens aanvullen, bewijstukken uploaden, en klaar! Wachten op een fysieke afspraak is niet meer nodig en je krijgt vlot waar je recht op hebt. Twee keer zo slim dus: burgers regelen hun zaakjes waar en wanneer het hen uitkomt én de professionals bij de gemeente worden ontlast.

lees meer

Governance on IT-outsourcing

Toegevoegde waarde door krachtige samenwerking en aantoonbare kwaliteit

3 maart 2016

De meerwaarde van goede samenwerking is steeds vaker hét aspect dat uw favoriete IT-leverancier onderscheidt van zijn concurrenten. Want hoewel gebruiksvriendelijke, stabiele IT en goede dienstverlening vanzelf spreken, komt bij échte klanttevredenheid veel meer kijken.

lees meer

Haalt uw gemeente Digitaal 2017?

door: Sander de Graaf, 29 februari 2016


Met nog 10 maanden te gaan is er opnieuw gekeken naar de stand van de digitale dienstverlening. Is het haalbaar, Digitaal 2017? Een mooi onderwerp voor onderzoekers en vanzelfsprekend verschijnen dan ook tal van publicaties over de stand van de digitale dienstverlening bij de Nederlandse overheid. Ik doe daar graag aan mee.

lees meer

BSGR besteedt volledige IT-infrastructuur uit aan Centric

25 februari 2016

Centric leverde eind 2015 de nieuwe IT-infrastructuur op van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). Op de nieuwe omgeving sloten Centric en de BSGR bovendien een beheercontract af voor vijf jaar met een optie op een tweejarige verlenging.

lees meer

Hoe mobile geschiedenis wordt

door: Erik Heil, 25 februari 2016

De afgelopen jaren heb ik veel tijd gestoken in de transformatie van de geautomatiseerde werkplek. Na dertig jaar continue groei in het pc-segment, is het aantal toetsaanslagen op de pc significant gedaald. De smartphones en tablets – eens hebbedingetjes voor technofreaks – zijn uitgegroeid tot alledaagse devices.

lees meer

Centric investeert in start-up democratisch platform Civocracy

18 februari 2016

Centric investeert in het online discussieplatform van Civocracy, dat bijdraagt aan meer betrokkenheid bij de lokale politiek door overheid en samenleving bij elkaar te brengen.

lees meer

Selfservice centraal in nieuw Productbeleid voor Lokale Overheid

18 februari 2016

Centric presenteert het Productbeleid voor de Lokale Overheid 2016 – 2017. Het Productbeleid biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende twee jaar en de visie van Centric op de actualiteit rond overheid en ICT.

lees meer

Prittstiften voor betere apps

door: Sander de Graaf, 18 februari 2016

Sander de Graaf

Afgelopen week bleek uit een peiling door Kennisnet dat scholen in het lesprogramma meer aandacht willen voor programmeren, om kinderen daarmee beter voor te bereiden op werk of een vervolgopleiding. Tegelijkertijd geven de scholen aan ze nog niet goed weten hóe. Laat ik een suggestie doen.

lees meer

Direct antwoord op je online aanvraag bijzondere bijstand

11 februari 2016

Inwoners van de gemeenten Schagen en Hollands Kroon die bijzondere bijstand aanvragen, weten voortaan direct waar zij aan toe zijn. Wie een ondersteuningsaanvraag online indient, ontvangt in veel gevallen meteen een beschikking.

lees meer

Maak het makkelijk met selfservice

11 februari 2016

Tal van overheden bieden hun inwoners al de mogelijkheid om zaken digitaal te regelen via selfservice. De voordelen zijn er dan ook naar: aan de ene kant een efficiënter werkende overheid die haar aandacht kan geven waar die het meest nodig is, aan de andere kant het extra online regelgemak voor burgers en bedrijven.

lees meer