partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Landschapsarchitecten wees gerust: de Omgevingswet komt eraan!

door: Eelco Pet, 7 december 2015

Eelco Pet - Centric

Landschapsarchitect Adriaan Geuze gaf tijdens Zomergasten op NPO 1 aan dat hij ‘in paniek’ was. Voor de uitzending maakte hij langs de A4 bij Leiderdorp om de twintig meter een foto. Al die foto’s monteerde hij aan elkaar om een beeld te creëren van de voorkant van de stad. Het resultaat was, in zijn woorden, ‘wanstaltig’. Maar er is hoop voor de landschapsarchitecten van deze wereld!

lees meer

Antea Group, Centric en Strukton kiezen voor groene energie

2 december 2015

Antea Group, Centric en Strukton hebben voor drie jaar een energiecontract afgesloten met Greenchoice.
Greenchoice gaf het collectief Antea Group, Centric en Strukton naar aanleiding van het nieuwe contract de gelegenheid om op vrijdag 6 november de daad bij het woord te voegen.

lees meer

'We worden gepamperd en ontzorgd'

27 november 2015

Stel, je bent een kleine gemeente ten noorden van Amsterdam. Er zitten drie decentralisaties aan te komen en een grotere buurgemeente die het technisch en functioneel beheer van je WIZ-applicatie doet, besluit daarmee te stoppen. Het gebeurde de gemeenten Waterland en Landsmeer.

lees meer

Centric omarmt Leveranciersmanifest Open Standaarden

27 november 2015

Op 19 november heeft Centric tijdens het ECP-congres het vernieuwde leveranciersmanifest Open Standaarden ondertekend. Het gebruik van open standaarden is een essentieel onderdeel van de Generieke Digitale Infrastructuur van de overheid.

lees meer

Uw inwoners centraal geïnformeerd over hun leefomgeving

16 november 2015

Als gemeente wilt u inwoners eenduidig informeren over wat er speelt in hun directe leefomgeving. In geval van calamiteiten als een uitslaande brand, maar ook bij hoge waterstanden of milieuverontreiniging. Met het Omgevingsdashboard van Centric toont u alle relevante omgevingsinformatie in één centraal, online platform.

lees meer

Centric ondertekent manifest voor veilige software

13 november 2015

Centric heeft als eerste leverancier van productsoftware het manifest Grip op Secure Software Development (SSD) ondertekend. Ook heeft Centric het samenwerkingsconvenant van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) ondertekend en treedt hiermee toe als kennispartner.

lees meer

Groningse gemeenten trekken samen op in transformatie jeugdhulp

11 november 2015

Gemeenten geven zelf invulling aan hun nieuwe verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg. In Groningen werken alle 23 gemeenten strategisch samen in de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) om de stelselwijziging tot een succes te maken. En samenwerken heeft zo zijn voordelen, weet directeur Grietje Kalfsbeek.

lees meer

Van GWS4all naar nieuwe Suites voor het Sociaal Domein

6 november 2015

Het sociaal domein is in beweging en dat vraagt om ondersteuning die meebeweegt. In 2010 startte Centric met een innovatieprogramma voor haar softwareoplossingen voor het sociaal domein. Nu dat programma is afgerond, nemen we afscheid van de naam GWS4all.

lees meer

Centric meest aanbevolen full-scope outsourcingspartner 2015

22 oktober 2015

Op dinsdag 6 oktober presenteerde IT-onderzoeksbureau Giarte de resultaten van zijn jaarlijkse benchmarkstudie. Centric is met een score van 91% de meest aanbevolen full-scope IT-uitbestedingspartner.

lees meer

Reactie Centric op onderzoek NRC Handelsblad en Reporter Radio

17 oktober 2015

Afgelopen donderdag zijn we door Huub Floor (Reporter Radio) en Derk Stokman (NRC Handelsblad) gevraagd om te reageren op de uitkomsten van het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd naar de gemeentelijke ICT-markt en de ervaringen van gemeenten met hun softwareleveranciers.

lees meer