partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Centric maakt afspraken over berichtenverkeer jeugdzorg en Wmo

9 oktober 2014

Centric en andere softwareleveranciers hebben eind september nieuwe werkafspraken vastgelegd over standaarden voor het elektronisch berichtenverkeer rond de decentralisaties in het sociaal domein. De afspraken zijn een aanvulling op het KING-convenant uit 2012.

lees meer

Living Lab Eindhoven werkt met Centric aan invulling 3D

9 oktober 2014

Centric Living Lab Eindhoven

De gemeente Eindhoven en Centric bundelen de krachten om een invulling te geven aan de decentralisaties, door bestaande oplossingen te verbinden en nieuwe te ontwikkelen.

lees meer

Kwaliteitsbeleid Centric bekroond met ISO 9001-certificaat

26 september 2014

Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions, en Arjen Gerritsen, voorzitter van de Gebruikersvereniging Centric, met het ISO-certificaat dat werd uitgereikt tijdens de Strategische Conferentie.

Na een succesvol doorlopen audit door onafhankelijke beoordelaar EY volgt nu de bekroning van het kwaliteitsdenken bij Centric: als eerste dienstverlener aan lokale overheden is Centric Public Sector Solutions ISO 9001-gecertificeerd.

lees meer

Alle Drechtsteden kiezen voor Key2Burgerzaken van Centric

11 september 2014

Drechtsteden

Na Zwijndrecht en Dordrecht kiezen ook de overige vier gemeenten binnen de Drechtsteden voor de burgerzakenoplossing van Centric, Key2Burgerzaken.

lees meer

Hollands Kroon over op automatische verwerking reisdocumenten

21 augustus 2014

Gemeentewapen Hollands Kroon

Na Súdwest-Fryslân heeft ook de gemeente Hollands Kroon het proces voor de bezorging van reisdocumenten volledig geautomatiseerd. Uitgereikte en ingehouden documenten worden automatisch verwerkt in de burgerzakenapplicatie Key2Burgerzaken van Centric.

lees meer

Parkeerbelasting: melkkoe of facilitator?

door: Manita Maliepaard, 6 augustus 2014

Manita Maliepaard

Stip het onderwerp parkeerbelasting aan op een verjaardagsfeestje en je hebt gelijk een avondvullend gespreksprogramma. Het is een belastingvorm waarover altijd volop discussie plaatsvindt en waarvoor doorgaans meer tegen- dan voorstanders bestaan. De term ‘melkkoe’ wordt in die gesprekken veel gebruikt.

lees meer

Súdwest-Fryslân eerste met geautomatiseerde paspoortbezorging

4 augustus 2014

Gemeentewapen Súdwest Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân biedt haar inwoners de mogelijkheid om aangevraagde reisdocumenten te laten bezorgen. Vanaf vandaag hoeven burgers alleen nog voor de aanvraag naar het gemeentehuis.

lees meer

Alles over de 3D in de nieuwe Centric Overheid

15 juli 2014

Centric Centric overheid cover

De drie decentralisaties, daarover gaat de zomereditie van Centric Overheid. Het informatieve magazine voor de lokale overheid duikt halverwege het jaar de diepte in en verkent de 3D in al haar dimensies.

lees meer

Gemeente Bergen (L) kiest Centric Zaaksysteem uit de cloud

15 juli 2014

Gemeentewapen Bergen (L.)

Op 1 juli heeft de Limburgse gemeente Bergen het Centric Zaaksysteem in gebruik genomen. Dankzij het Zaaksysteem kunnen inwoners en ondernemers van Bergen voortaan nog meer overheidszaken online regelen.

lees meer

Cloud in de praktijk: puur of hybride?

14 juli 2014

Cloud in de praktijk- puur of hybride?

Weinig ontwikkelingen in de IT zijn met zo’n snelheid en breedte gemeengoed geworden als de Cloud. Spraken we vier jaar geleden nog over wat cloud computing nu precies is, nu is het de norm geworden voor zowel de “harde” IT als de toepassingenkant, de software. Al moeten we niet denken dat zowat alles inmiddels “ver-cloud” is, want volgens Gartner wordt wereldwijd nog steeds minder dan 10 procent aan IT-uitgaven besteed aan Cloud-diensten.

lees meer