partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


WIL en Centric bieden kansen aan bijstandsgerechtigden

13 juni 2013

Centric-logo

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en Centric tekenden op maandag 10 juni een contract voor de levering van softwareproducten op het gebied van werk, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en bedrijfsvoering.

lees meer

DigiD zit minister Plasterk ongemerkt dwars

door: Sander de Graaf, 11 juni 2013

Centric-logo

Na het verwerken van mijn teleurstelling over de visie van minister Plasterk was ik toch benieuwd wat er met de huidige middelen mogelijk was. Ik ging meteen aan de slag met het verzinnen van nieuwe digitale diensten.

lees meer

ODR live met zaakgericht vergunningensysteem van Centric

7 juni 2013

Centric-logo

De Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) neemt per 3 juni het zaakgerichte systeem voor vergunningen, toezicht en handhaving van Centric in gebruik.

lees meer

Centric ondertekent standaard voor Zaak- en Documentservices

6 juni 2013

Centric-logo

Centric, KING, Logius en andere IT-leveranciers hebben hun handtekening gezet onder een nieuwe standaard voor Zaak- en Documentservices.

lees meer

Minister Plasterk bepaalt digitale route voor burgers

door: Sander de Graaf, 4 juni 2013

Centric-logo

Onlangs kwam minister Plasterk met een visie op de digitale overheid in 2017, een uitwerking van de doelstelling uit het regeerakkoord om de dienstverlening door de overheid te verbeteren. Het uitgangspunt is dat burgers uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen digitaal kunnen afhandelen.

lees meer

Gebruikt u de Berichtenbox al?

door: Hein van Schijndel, 3 juni 2013

Centric-logo

Eindelijk eens functionaliteit die gemeenten redelijk eenvoudig kunnen implementeren: de Berichtenbox. Gemeenten moeten in het kader van afspraken uit het i-NUP een aantal voorzieningen implementeren. Vaak zijn dit moeizame trajecten die veel tijd en energie kosten.

lees meer

Kent u die mop van de BRP-review?

door: Sandra Post, 28 mei 2013

Centric-logo

Vandaag, 28 mei, stond al lange tijd in mijn agenda als een dag om naartoe te leven. Niet vanwege een verjaardag of een zoveel-jarig huwelijk, nee, vandaag zou in Utrecht de tweede grote BRP-review plaatsvinden. Zou.

lees meer

Friese voorlopers

18 april 2013

Centric-logo

Het verleden onder je vingers, terwijl je door de straten slentert. Met hun idee voor een virtuele stadsgids wonnen Gino van der Baan en zijn team de Hackathon tijdens het Open Innovatiefestival 2012 in Leeuwarden. Op zoek naar een nieuwe kijk op bestaande problemen.

lees meer

Met de nadruk op volledig digitaal!

door: Sander de Graaf, 30 januari 2013

Centric-logo

Op het iBestuur Congres ‘Net als in de film’ kondigde minister Stef Blok aan dat de overheid in 2017 volledig digitaal is. Het onderwerp was lange tijd trending bij de congresgangers. De bezoekers steunden duidelijk de ambities van de minister met ICT in zijn portefeuille.

lees meer

Regie in de driehoek zorg-wonen-overheid

23 januari 2013

Centric-logo

De plannen van het kabinet met de AWBZ, de Wmo en de jeugdzorg nopen organisaties in de driehoek zorg-wonen-overheid tot samenwerken. Centric kan een bijdrage leveren aan deze ontwikkelingen.

lees meer