zoeken binnen de website

Mark Vermeer directeur Digitale Overheid bij BZK

door: Redactie iBestuur | 27 augustus 2022

Het ministerie van BZK heeft een nieuwe directeur Digitale Overheid benoemd. Mark Vermeer gaat vanaf 1 november a.s. de nieuwe directie vormgeven binnen het departement. De expertise op het gebied van digitalisering moet naar een hoger niveau worden getild, Vermeer gaat hierin een coördinerende voortrekkersrol vervullen.

Mark Vermeer | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Binnen het Directoraat-Generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie wordt de directie Digitale Samenleving gesplitst in twee directies: de directie Digitale Overheid en de directie Digitale Samenleving. Voor de laatste directie heeft nog geen benoeming plaatsgevonden.

De reorganisatie volgt dik een jaar na de naamsverandering van de directie Informatiesamenleving & Overheid naar de directie Digitale Samenleving. De nieuwe naam zou de lading beter dekken, zowel voor de beleidsmedewerkers als voor de programma’s en de netwerkpartners.

Mark Vermeer is op dit moment directeur Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek bij de gemeente Rotterdam. Daarvoor werkte hij als programmadirecteur en Chief Information Officer (CIO) voor diezelfde gemeente. Hij studeerde Econometrie (Bestuurlijke Informatica) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan de Faculteit der Informatica van de Universiteit Twente.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.