zoeken binnen de website

weblog

Wat komt er na de cloud?

door: Henri Rauch, 22 mei 2013

Henri Rauch

Eén les heeft het Europees Parlement geleerd: als je laat ingrijpt – zoals bij de cloud – loop je toch gewoon maar achter de feiten aan.

reacties: 3

lees meer

Weekers’ World

door: René Veldwijk, 22 mei 2013

Als het om gegevenssoorten gaat die breed worden gebruikt, loopt het stelsel dood op het touwtrekspel van instanties waarop individuele bewindspersonen geen greep hebben.

reacties: 2

lees meer

The proof of the pudding...

door: Arda Gerkens, 21 mei 2013

Arda Gerkens

Hoe voorkomen we dat alle CERTs, het Europees Centrum voor Cybercrimebestrijding, het NCSC molochs worden vol van goede bedoelingen, maar verlamd door politieke gevoeligheden.

lees meer

Rare dingen, die gegevens

door: Ellen Boschker, 21 mei 2013

Ellen Boschker

Wat is een gegeven, hoe ziet het eruit? Ik heb geen idee. Dit terwijl gegevens het fundament van de overheid en samenleving zijn (geworden) en we er blind vertrouwen in hebben.

lees meer

Basisinkomen

door: Titus Mars, 14 mei 2013

Titus Mars

Sociale voorzieningen leiden tot misbruik, en misbruik vraagt om handhaving en sanctiebeleid. Maar je kan het probleem ook van een heel andere kant benaderen.

reacties: 1

lees meer

E-overheid in de cloud: is dat wel veilig?

door: Chris Holman, 10 mei 2013

Chris Holman

Een beetje ICT-beveiligingsexpert bij een commerciële partij krijgt meer in de maand dan de gemiddelde gemeentesecretaris, dus wat klopt hier niet?

lees meer

Toeslagentoestanden

door: René Veldwijk, 10 mei 2013

Zojuist de feitenbrief van stas Weekers aan de Kamer gelezen. Het kost mij weinig moeite om de ICT-component in beide recente ‘stasschandalen’ te zien.

reacties: 6

lees meer

Tussen droom en daad in Amsterdam

door: Arre Zuurmond, 7 mei 2013

Arre Zuurmond

“Neem me niet kwalijk, ik heb een gekke vraag: waar is de ingang van de parkeergarage?”. “Nou, zo gek is die vraag niet, dat vragen wel 5 tot 10 mensen per avond.”

lees meer

Patriot Act: a never ending story ?

door: Ruud Leether, 6 mei 2013

Ruud Leether

De Patriot Act is geen Nederlands probleem, maar een jurisdictieconflict tussen Amerika en de EU dat alleen op dat niveau kan worden opgelost.

lees meer

Cloud do’s voor gemeenten

door: Henri Rauch, 6 mei 2013

Henri Rauch

Met alle nieuwe taken erbij hoort de bedrijfsvoering en meer specifiek de technologie gemeenten in de eerste plaats behulpzaam te zijn.

reacties: 4

lees meer

Rode of een blauwe pil

door: René Veldwijk, 2 mei 2013

Het zou een goede zaak zijn indien parallel aan dat Parlementair Onderzoek ook de ICT-branche en de ambtelijk betrokkenen de discussie aangaan over wat er goed en fout is in publieke ICT.

reacties: 2

lees meer

Duizend digitale bloemen

door: Peter Lievense, 2 mei 2013

Peter Lievense

Dat ‘sociale’ is de overtreffende trap van Windows-dressing (grapje, kon het niet laten), want de gebruikers zijn voor Google en Facebook alleen maar handelswaar.

reacties: 2

lees meer

Apocalyps of ondergang van internet

door: Jan Willem Boissevain, 1 mei 2013

Jan Willem Boissevain

Het platleggen van complete bedrijfsnetwerken is kinderspel. Dit brengt bij mij een visioen naar boven van het doemscenario, waarvan ik hoop dat het nooit werkelijkheid zal worden.

reacties: 1

lees meer

Interne discussie uitgelekt bij MinFin

door: Davied van Berlo, 25 april 2013

Davied van Berlo

Interne online platformen als Yammer en Pleio maken het gemakkelijk om kennis uit te wisselen en organisatiebreed discussies te voeren. En om te lekken.

lees meer

Waar is mijn bureaublad?

door: Fatou van den Hoff, 24 april 2013

Fatou van den Hoff

In mijn werk als trainer en adviseur valt het me op dat de algemene computervaardigheden bij een groot deel van de werkende bevolking beperkt zijn.

reacties: 4

lees meer