Personalia
Personalia

Arre Zuurmond legt functie als regeringscommissaris neer

Arre Zuurmond leunt tegen zijn bureau aan

Arre Zuurmond heeft staatssecretaris Alexandra van Huffelen laten weten dat hij – in verband met een ernstige ziekte – zijn functie als regeringscommissaris Informatiehuishouding neerlegt. Op LinkedIn schrijft hij dat volledige genezing gelukkig mogelijk is.

Om de informatiehuishouding van de overheid op een hoger plan te brengen werd Arre Zuurmond per 1 januari 2022 aangesteld als regeringscommissaris Informatiehuishouding. En dat deed hij met verve. Hij stond op alle relevante podia en ging in debat met vele experts om het thema verder te brengen.

Zijn conclusie na dik twee jaar is dat de organisatie flink op de schop moet wil de overheid toe kunnen groeien naar een responsieve en proactieve overheid. Deze overheid moet loskomen van de bureaucratische structuren, kokers en het denken in papieren informatiestromen. Als zijn gezondheidssituatie het toelaat zal hij deze zomer zijn belangrijkste bevindingen en aanbevelingen aan de staatssecretaris sturen.

Samen met iBestuur organiseerde hij in de afgelopen periode een negental keukentafelsessies die allemaal terug te kijken zijn op de site.

Lees ook:

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren