partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Centric wederom meest aanbevolen full-scope outsourcingspartner

13 oktober 2016

Op dinsdag 11 oktober presenteerde IT-onderzoeksbureau Giarte de resultaten van zijn jaarlijkse benchmarkstudie. Centric is met een score van 93% wederom de meest aanbevolen full-scope IT-uitbestedingspartner.

lees meer

De onweerstaanbare gemeente!

door: Sandra Post, 6 oktober 2016

Sandra Post - Centric

Mijn burgerzaken zou ik het liefst regelen bij die gemeente die het meest bij mij past. Vanwege de prettige website of omdat bestellen daar zo eenvoudig is. Of om de weergaloze service, verleend door aardige mensen die met me meedenken via Twitter, telefoon of chat. Klantvriendelijke professionals die me begrijpen en al antwoord geven voordat ik de vraag stel. Met zo’n gemeente doe ik graag zaken. Maar wat als dat toevallig niet mijn eigen gemeente is?

lees meer

Betrek ons bij het DSO!

door: Sander Meinders, 29 september 2016

Op 29 augustus nam ik deel aan het door Blommestein Groep georganiseerde dinerdebat Omgevingswet. Centraal daarbij stond de vraag hoe stakeholders kunnen voorsorteren op het nieuwe speelveld in de fysieke leefomgeving. Ik vond het razend interessant om te horen hoe gemeenten, Omgevingsdiensten, het Ministerie van IenM en Rijkswaterstaat tegen de voorliggende uitdagingen kijken.


lees meer

Veere laat inwoners online meedenken over gezondheidstoerisme

29 september 2016

De gemeente Veere gaat haar inwoners en ondernemers actief betrekken bij lokale vraagstukken via het online platform van de start-up Civocracy. Dat liet wethouder René Molenaar onlangs weten tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis in Domburg.

lees meer

Gemeenten na de decentralisatie: welke organisatievorm past het beste?

29 september 2016

De Participatiewet, Jeugdzorgwet en de uitgebreide Wmo maken het bord van de gemeente overvol; veel taken, veel verantwoordelijkheid, minder budget. Hoe voer je als gemeente de regie als het al lastig genoeg is de taken überhaupt gedaan te krijgen? Wat kunt u als gemeente nog zelf? En wat besteedt u uit? Lees onze whitepaper en verken de opties.

lees meer

Hondenpoep en ‘wisdom of the crowd’

door: Leonie Kok-Tiddens, 8 september 2016

hond

Input van inwoners en bedrijven is uiterst waardevol voor beleidsmakers. Maar hoe bereik je die? Aan het woord is deze keer gastblogger Leonie van Civocracy, een nieuw online platform voor discussie over prangende vraagstukken in de regio. Wat is bijvoorbeeld de beste plek voor dat hondenuitlaatveldje?

lees meer

Voorsorteren op de Omgevingswet

7 september 2016

De Omgevingswet komt eraan en aan het ondersteunende digitale stelsel wordt gebouwd. Er is nog veel te doen, maar gemeenten kunnen nu al werken in de geest van de nieuwe wet: integraal en vanuit een brede visie op de fysieke leefomgeving.

lees meer

Nieuw: Security Sparks* als katalysator voor security

6 september 2016

Cybersecurity, privacy, security awareness: zomaar wat termen die dagelijks langskomen. Iedere organisatie ‘moet’ er iets mee, maar wat? En hoe raken de juiste personen betrokken?

lees meer

Besparen op bijzondere bijstand

Gemeente Schagen en Hollandse Kroon bewijzen dat verstrekking sneller en efficiënter kan

11 augustus 2016

Het verstrekken van bijzondere bijstand kan veel efficiënter. Door een groot deel van de aanvragen automatisch af te handelen is er flink op de kosten van uitvoering te bezuinigen.

lees meer

Gemeente Losser aan de slag met digitale input hondenbeleid

Ruim 50 constructieve reacties via online platform Civocracy.org

28 juli 2016

De gemeente Losser wil hondenbeleid opstellen, om de overlast van hondenpoep tegen te gaan en om iets te doen voor alle hondenbezitters die hondenbelasting betalen. Via civocracy.org/losser heeft de gemeente Losser tot 24 juli input gevraagd van haar inwoners. Het is duidelijk dat dit onderwerp leeft, want er kwam veel respons.

lees meer