zoeken binnen de website

CSR adviseert €833 miljoen voor een integrale aanpak voor cyberweerbaarheid

6 april 2021

Om Nederland ook in de toekomst een open, vrije en welvarende samenleving te laten zijn, moet het nieuwe kabinet ingrijpen. Onze digitale veiligheid en digitale autonomie staan onder druk en daarmee ons maatschappelijk en economisch welzijn. De cyberweerbaarheid van ons land moet ‘chefsache’ zijn.

lees meer

TNO roept overheid en bedrijven op samen te werken voor ontwikkeling privacyvriendelijke data-analyse technologieën

30 maart 2021

Innovatieve technologieën zoals Federated Learning en Multi-Party Computation bieden een oplossing, door op een veilige manier te leren van gevoelige data uit meerdere bronnen zonder deze data te hoeven delen.

lees meer

Technologie Kieswijzer bijna 30.000 keer ingevuld

26 maart 2021

Hoe denken Nederlanders over een Minister van Digitale Zaken? Moeten camera’s met gezichtsherkenning verboden worden? En zouden mensen in de toekomst via DigiD willen stemmen? Bijna 30.000 Nederlanders maakten tijdens deze Tweede Kamerverkiezingen gebruik van de Technologie Kieswijzer.

lees meer

Netcompany levert Deense coronapaspoort app

22 maart 2021

Het Deense Agentschap voor Digitalisering en de Deense autoriteit voor gezondheidsgegevens hebben de Deense IT-dienstverlener Netcompany, dat ook een vestiging heeft in Delft, gekozen als leverancier voor de ontwikkeling en levering van de Deense corona-paspoort-app, die zal bijdragen aan de heropening van de samenleving in Denemarken in mei.

lees meer

AP: Aantal privacyklachten blijft zorgwekkend hoog

12 maart 2021

Na een explosieve groei in 2019 blijft het aantal privacyklachten in 2020 op hetzelfde zorgelijk hoge niveau. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontving in 2020 maar liefst 25.590 klachten over de mogelijke misstanden met persoonsgegevens.

lees meer

NAM getroffen door groot datalek, 19.000 persoonsgegevens gestolen

10 maart 2021

(ANP) De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is getroffen door een groot datalek, meldt de NAM. Daardoor zijn persoons- en adresgegevens van de schadeafhandeling rond de aardbevingen in Groningen van ongeveer 19.000 personen gelekt. In totaal zijn er van 120 mensen privacygevoelige gegevens zoals e-mailadressen, telefoonnummers of bankgegevens gelekt.

lees meer

Nationale ombudsman start online community professionals ‘De Raadbaak’

8 maart 2021

De Nationale ombudsman lanceert vandaag een nieuw platform, speciaal voor professionals: de Raadbaak. Op dit online platform delen professionals van verschillende organisaties kennis met elkaar en de Nationale ombudsman, worden praktische vragen beantwoord en knelpunten gesignaleerd. Met als doel om burgers die in de knel zijn gekomen sneller en nog effectiever te kunnen ondersteunen.

lees meer

NLdigital: Partijprogramma’s missen visie op rol overheid bij digitalisering

4 maart 2021

Wat mogen we op digitaal vlak van een nieuw kabinet verwachten? Wat zeggen de politieke partijen in hun programma’s over digitalisering? NLdigital legde de programma’s van de negen grootste partijen langs de meetlat. Conclusie: het ontbreekt vooral nog aan visie op de rol van de overheid zelf.

lees meer

Digital Twin dashboard geeft inzicht in maatschappelijke opgaven Den Haag

3 maart 2021

De gemeente Den Haag ontwikkelt aan de kust van Scheveningen een Living Lab om nieuwe technologische oplossingen voor maatschappelijke, economische en sociale opgaven te testen. Een van deze technologische oplossingen is een online Digital Twin dashboard waarin (live) data wordt gevisualiseerd en kan worden geanalyseerd. Als eerste stap wordt gekeken naar voetgangersdata en fietsdata om, onder andere, te ondersteunen bij de beheersing van de piekdrukte.

lees meer

Privacy First roept Tweede Kamer op tot verwerping avondklok

18 februari 2021

Het vonnis van de rechtbank Den Haag is in lijn met het eerdere standpunt van Stichting Privacy First. Privacy First hoopt dat dit in hoger beroep door het Hof Den Haag zal worden bevestigd en dat het tevens zal leiden tot verwerping van de avondklok door de Eerste en Tweede Kamer.

lees meer

DUO verbetert invordering achterstallige studieschulden oud-studenten in buitenland

16 februari 2021

DUO vordert studieschulden van oud-studenten in het buitenland nu op een behoorlijke manier in door een nieuwe werkwijze. Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen signaleerde verbeterpunten tijdens zijn onderzoek naar het invorderingsbeleid van DUO en deed aanbevelingen. De ombudsman ziet zijn aanbevelingen inmiddels terug in de nieuwe werkwijze van DUO.

lees meer

Privacy brokkelt al jaren af

28 januari 2021

WatchGuard luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af. “Zij zullen uiteindelijk massaal in opstand komen”, zo waarschuwt Marc Laliberte, senior security-analist bij WatchGuard.

lees meer

Salesforce lanceert Vaccine Cloud om vaccinatiemanagement wereldwijd te versnellen

27 januari 2021

Nog weinig overheidsinstanties en gezondheidsorganisaties beschikken over de technologische infrastructuur om de complexiteit, snelheid en schaal van deze vaccinaties aan te kunnen. Vaccine Cloud aan ondersteunt organisaties om hun vaccinatieprogramma sneller, veiliger en efficiënter uit te voeren en te beheren.

lees meer

Vlaardingen gaat aan de slag met een digital twin

26 januari 2021

De gemeente Vlaardingen gaat aan de slag met een digital twin. In een digitale 3d kopie van de stad is data gekoppeld om inzichten te geven in de fysieke leefomgeving. De Digital Twin gaat beleidsmakers, managers en bestuurders ondersteunen bij ontwikkelingen in de stad en het realiseren van de ambities zoals gedefinieerd in de toekomstvisie.

lees meer

Koning spreekt online over impact coronapandemie op de digitale infrastructuur

20 januari 2021

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 20 januari online gesproken met vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich tijdens de coronacrisis hebben ingezet voor het digitaal faciliteren van economie en maatschappij.

lees meer

  • 1
  • 2