zoeken binnen de website

Koning spreekt online over impact coronapandemie op de digitale infrastructuur

20 januari 2021

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 20 januari online gesproken met vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich tijdens de coronacrisis hebben ingezet voor het digitaal faciliteren van economie en maatschappij.

lees meer

Nederland tweede van Europa in aantal gemelde datalekken sinds invoering AVG

19 januari 2021

Nederland staat met 66.527 incidenten op de tweede plek met het hoogst aantal gemelde datalekken in Europa sinds de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in mei 2018. Alleen Duitsland deed meer officiële meldingen van datalekken (77.747).

lees meer

Rotterdamse middelbare scholen organiseren 3D Digitale Scholenmarkt

5 januari 2021

Met GoMeet, een virtueel 3D-platform voor beurzen en congressen, gaan Rotterdamse VO-scholen 10.000 leerlingen in één virtuele ruimte bij elkaar brengen op de Digitale Scholenmarkt. De bezoeker – of liever gezegd zijn/haar avatar – kan coronaproof deelnemen aan het evenement.

lees meer

RINIS ontvangt ISO 27001-certificaat

21 februari 2019

RINIS voldoet aan de strengst mogelijke eisen voor databeveiliging. De stichting, die gegevensuitwisseling in het publieke domein verzorgt, heeft aan het begin van 2019 het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging ontvangen.

lees meer

Opnieuw inzage broncode Basisregistratie Personen

25 januari 2016

In de periode 7 – 18 maart 2016 is het opnieuw mogelijk om inzage te krijgen in de broncode van de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is de tweede keer dat het programma Operatie BRP een dergelijke inzage organiseert. De voorgaande keer was in juni 2015.

lees meer

Nederlandse ambtenaar mede-voorzitter ODF-werkgroep

10 september 2015

Jos van den Oever is onlangs verkozen tot mede-voorzitter van het technisch comité van het Open Document Format binnen OASIS, het standaardisatielichaam dat de belangrijkste standaarden op het gebied van interoperabiliteit van officetoepassingen vastlegt.

lees meer

Basisgegevens: om even bij stil te staan!

27 februari 2014

Maatschappelijke Baten van Basisgegevens

Basisgegevens en het gebruik daarvan zijn een fundament van de e-overheid. Een werkend stelsel van basisregistraties is een van de peilers van het programma I-NUP. In minder dan 3 minuten vertelt de film ‘Maatschappelijke Baten van Basisgegevens’ hoe het zit met de basisgegevens.

lees meer