Markt en overheid
Nieuws

Bouw datacenter Microsoft in Middenmeer kan voortgezet worden

Luchtfoto van de bouwplaats voor een nieuw Microsoft-datacenter
Luchtfoto van de bouwplaats voor een nieuw Microsoft-datacenter in Middenmeer, juli 202. | Beeld: Shutterstock

Na het nodige juridisch getouwtrek heeft de bestuursrechter van de rechtbank Noord-Holland deze week besloten dat de vergunning die de provincie Noord-Holland voor datacenter Middenmeer had afgegeven in stand kan blijven. Het beroep van de stichting Red de Wieringermeer tegen de omgevingsvergunning werd ongegrond verklaard.

 

De rechtbank Noord-Holland verklaarde het beroep ongegrond, omdat het Natura 2000-gebied Duinen Den Helder – Callantsoog niet binnen het werkgebied van de stichting Red de Wieringermeer valt. ‘De stichting kan alleen een beroep doen op een norm als die norm ook bedoeld is om haar belangen te beschermen. Aangezien dit Natura 2000-gebied niet binnen het werkgebied van de stichting valt, kan zij zich hier niet op beroepen’, stelt de uitspraak.

Microsoft mag dus doorgaan met de bouw van het nieuwe datacenter, dat overigens al bijna voltooid is. De bouw was al gestart nadat de provincie een gedoogvergunning had afgegeven. Nadat de definitieve omgevingsvergunning was verleend, waar wel beroep tegen mogelijk was, was het datacenter al voor driekwart klaar.

Lees ook:

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren