partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Blueriq

logo blueriq

Wat zaaksystemen van golf kunnen leren

door: Menno Gülpers, 31 augustus 2015

Het invoeren van zaaksystemen is net als golfen. Medewerkers moeten vaak handmatig de boel rechtbreien en de zaak weer in het proces duwen. Veel mensen accepteren klakkeloos dat het zo werkt. Dynamische zaaksystemen doen dat anders.

lees meer

Vijf toetsingscriteria voor het BIT

door: Gerwin Woelders, 6 augustus 2015

Gerwin Woelders, Business Consultant Overheid at Everest

IT die de interne bedrijfsvoering écht positief verandert, lijkt nog een stap te ver. Als je het mij vraagt kan het BIT bijdragen aan een positieve wending van IT-projecten. Maar dan moet het bureau bij de aanvang van IT-projecten wel nauwlettend sturen op het gewenste resultaat.

lees meer

Van Harnas naar Kevlar; tijd voor flexibele ICT

door: Freek van Teeseling, 20 juli 2015

In mijn rol als solution architect in de ICT houd ik me al jaren bezig met het omgaan met dynamiek en hoe organisaties daarop kunnen inspelen. De hedendaagse vraag om flexibiliteit versterkt de noodzaak van veerkrachtige ICT voor de overheid en bedrijven. Maar begrip hiervoor bij bestuurders, en nog erger, collega ICT-specialisten, is vaak nog ver te zoeken.

lees meer

Organisatieresultaat met BVP

2 juli 2015

De huidige aanbestedingsrichtlijnen functioneren niet meer goed. Maar bij IT-aanbestedingen gaat het doorgaans niet om kleine investeringen. Wat als het aanbesteden van IT direct wordt gekoppeld aan de realisatie ervan?

lees meer

Overheid laat kansen liggen in proactief adviseren burger

Mijntoeslagen.nl meest bekende informatiebron, Regelhulp.nl minst bekend

29 april 2015

Voorafgaand aan het daadwerkelijk aanvragen of wijzigen van een overheidsdienst of -product wordt slechts een kwart (28%) van de burgers geadviseerd over andere interessante diensten. Dit concludeert Everest in haarburgeronderzoek onder 840 respondenten.

lees meer

Burger de dupe van ingewikkeld proces van wet naar loket

16 april 2015

De invoering van het nieuwe energielabel voor woningen laat zien dat het proces van wet naar loket nog niet echt vanuit het perspectief van de burger gebeurt. De overheid laat hier kansen liggen.

lees meer

Regelreflex zit vraaggestuurde overheid in de weg

door: Freek Blankena, 19 januari 2015

iBC2015-Everest-DirkJan de Bruijn

De komende jaren verandert er meer dan de afgelopen decennia. De overheid zal fundamenteel moeten veranderen om vat te houden op de maatschappelijke ontwikkelingen. Op de partnerpresentatie van Everest op het iBestuur Congres schetste Dirk-Jan de Bruijn hoe de overheid daadwerkelijk vraaggestuurd kan worden – en dus uit de regelreflex kan.

lees meer

“Automatiseren omdat het moet”

door: Gerwin Woelders, 8 januari 2015

Gerwin Woelders, Business Consultant Overheid at Everest

Door externe aandacht, druk en prestige willen veel overheden automatiseren. Toch wordt automatisering nauwelijks direct gekoppeld aan organisatorische doelstellingen als leidraad voor een project. Waarom lukt het niet om supersnel met IT iets succesvols neer te zetten en direct waarde te creëren?

lees meer

Zeven adviezen voor een wendbaar proces van wet naar loket

29 december 2014

Zeven adviezen voor een wendbaar proces van wet naar loket

Overheden die wetten of regelingen aanpassen of invoeren merken het regelmatig: de uitkomst wijkt nogal af van het vooraf beoogde resultaat, met ontevreden burgers als gevolg. Met een zevental adviezen is daar iets aan te doen.

lees meer

Van wet naar loket: waar gaat het mis?

door: Gerwin Woelders, 19 december 2014

Gerwin Woelders, Business Consultant Overheid at Everest

Ons kleine landje kent ongeveer 1.400 overheden die samen ongeveer 2.400 diensten en producten beheren. Per jaar worden wetten en regels maar liefst 3.500 keer veranderd. Daarbovenop komen de nieuwe wetten en regelingen nog, ook vanuit Brussel. Om over alle jurisprudentie nog maar eens te zwijgen.

lees meer