partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Productbeleid voor de Lokale Overheid 2014-2015

4 februari 2014

In het Productbeleid voor de Lokale Overheid 2014-2015 presenteert Centric de plannen en ambities voor het nieuwe jaar. Ook geven we een doorkijk naar 2015. Wat zijn de speerpunten op weg naar een compacte en nabije overheid?

lees meer

BHV snel geïnformeerd bij calamiteiten met CBIS

30 januari 2014

Centric CBIS

Bij een incident zoals een brand of gifwolk moeten BHV’ers snel in actie komen. Dat kan alleen met de juiste informatie. Met het Calamiteiten BHV Informatie Systeem (CBIS) zijn bedrijfshulpverleners beter voorbereid op (dreigende) incidenten. Bij interne incidenten, maar ook calamiteiten in de omgeving die bij u effect kunnen hebben.

lees meer

Efficiënt en effectief samenwerken

Alle ingrediënten voor efficiënte en effectieve samenwerking zijn aanwezig

8 januari 2014

Overheden moeten efficiënter en effectiever samenwerken, stelt het kabinet-Rutte in het regeerakkoord. In de praktijk zien we dat het voor overheidsorganisaties steeds eenvoudiger wordt om informatie uit te wisselen. Daardoor ontstaan nieuwe netwerken, relaties en samenwerkingsvormen en zijn overheden meer en meer met elkaar verbonden. Bijna alle ingrediënten voor de beoogde efficiënte en effectieve samenwerking zijn daarmee aanwezig.

lees meer

APK voor de aanvraag levensonderhoud

Centric en Process Express stroomlijnen bijstandsaanvraag in Amersfoort

2 januari 2014

Schrappen wat overbodig is. Klinkt simpel, maar in complexe trajecten als een bijstandsaanvraag is dat bepaald geen sinecure. Door belangrijke processen met behulp van de Lean-methode tegen het licht te houden, voert de gemeente Amersfoort haar werkzaamheden voortaan nóg efficiënter uit. Centric en Process Express helpen een handje.

lees meer

Informatiestromen in Rivierenland

18 december 2013

Anne Schipper, Directeur Omgevingsdienst Rivierenland

Een duurzame en veilige leefomgeving, dat is de doelstelling van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). De dienst werkt plaatsonafhankelijk en helemaal zonder papier. ODR-directeur Anne Schipper gunt een kijkje in de keuken.

lees meer

DigiD: bottleneck in de netwerkoverheid

door: Sander de Graaf, 18 december 2013

Sander de Graaf

Minister Plasterk wil ongetwijfeld dat er mooie apps komen voor inwoners en ondernemers. Aan ambitie ontbreekt het vast niet; de overheid wil tenslotte ook met haar tijd mee. Zoals vaak zal het gaan om de rekening. Doorontwikkelen kost geld en geeft vaak ook extra beheerlast. Zeker als je kijkt naar de opzet van DigiD gaat deze vlieger op.

lees meer

Centric automatiseert bezorging van reisdocumenten

5 december 2013

paspoort

Centric werkt met de gemeenten Dordrecht, Arnhem en ’s Hertogenbosch en de Kafkabrigade aan een functionaliteit in Key2Burgerzaken waarmee ruim 400.000 burgers kunnen kiezen hun nieuwe reisdocumenten thuis te ontvangen of op het werk te laten bezorgen.

lees meer

Nieuwe uitstraling versterkt herpositionering Centric

5 november 2013

Nieuwe uitstraling Centric - film

Om de internationale groeiambitie en herpositionering van de organisatie kracht bij te zetten, is Centric vanaf vandaag in binnen- en buitenland herkenbaar aan een nieuwe uitstraling met een nieuw logo. De huisstijl wordt de komende weken gefaseerd uitgerold.

lees meer

Werkendam doet alle ICT de deur uit

Eerste gemeente die volledig naar de (private) cloud gaat

door: Fred van der Molen, 9 oktober 2013

Ankie Bol / Erwin Koenen

De gemeente Werkendam heeft geen servers en geen afdeling systeembeheer meer. Alle gemeentelijke data en applicaties zijn ondergebracht in een private cloud die wordt gehost en beheerd door Centric IT Solutions. Een recept voor meer gemeenten?

lees meer

Ready for end user experience - lokale overheid

Wormer, 17 oktober 2013 Branche: Lokale overheid

4 oktober 2013

Centric-logo

Bring your own device (BYOD), de cloud en mobility zijn aan de orde van de dag. Wat betekent deze focus op de eindgebruiker voor de IT-organisaties van lokale overheden?

lees meer