zoeken binnen de website

personalia

Bent u actief betrokken bij de digitalisering van maatschappij en overheid? En heeft u een nieuwe functie bij de overheid, technologiebedrijf, kennisinstituut of maatschappelijke organisatie? Meld uw benoeming bij redactie@ibestuur.nl

Jantina Woudstra wordt algemeen directeur RDW

door: Redactie iBestuur, 29 december 2021

Jantina Woudstra wordt per 1 april 2022 algemeen directeur van de RDW. Zij volgt daarmee Ab van Ravestein op. Woudstra is momenteel werkzaam als directeur Netwerkontwikkeling & -Ontwerp bij NS. Ze is daarmee bekend met de wereld van mobiliteit.

lees meer

Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding Rijk

door: Redactie iBestuur, 20 december 2021

Arre Zuurmond

Arre Zuurmond is per 1 januari aangesteld als regeringscommissaris Informatiehuishouding. Hij heeft tot taak de uitvoering van het generieke actieplan informatiehuishouding Rijksoverheid ‘Open op Orde’ aan te jagen.

lees meer

Arnoud van Gemeren nieuwe hoofdredacteur iBestuur

6 december 2021

iBestuur krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Arnoud van Gemeren gaat per 1 januari bij Sijthoff Media aan de slag om ons platform verder te ontwikkelen en te versterken. Daarnaast gaat hij proposities ontwikkelen om de community van publieke en private partijen nog beter te bedienen. Heleen Hupkens, huidig hoofdredacteur iBestuur, blijft betrokken als online content manager.

lees meer

Ron Kolkman hoofdingenieur-directeur, tevens CIO bij Rijkswaterstaat

door: Redactie iBestuur, 1 december 2021

Ron Kolkman start op 15 februari 2022 als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (HID CIV), tevens Chief Information Officer (CIO) bij Rijkswaterstaat (RWS). Ron volgt daarmee Perry van der Weijden op die half oktober aan de slag ging als partner bij Netcompany.

lees meer

Jan Markink benoemd als rapporteur digitalisering Raad van Europa

door: Redactie iBestuur, 26 november 2021

Gelders gedeputeerde Jan Markink is benoemd als rapporteur op het onderwerp digitalisering voor de Raad van Europa. Daarmee haalt hij een belangrijke Europese adviespost binnen voor Nederland. Het rapport Smart Cities en Smart Regions en de bijbehorende aanbevelingen moet in het najaar van 2022 af zijn. Markink schrijft het rapport samen met het Schotse SNP raadslid Tony Buchanan.

lees meer

Ingrid Thijssen treedt toe tot Raad van Advies ECP

door: Redactie iBestuur, 24 november 2021

Ingrid Thijssen is toegetreden tot de Raad van Advies bij ECP. Ingrid Thijssen is sinds 15 september 2020 voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. In al haar functies speelde digitalisering een belangrijke rol en Ingrid heeft een passie voor technologie.

lees meer

Johanna Hirscher tijdelijk lid Raad van Bestuur UWV

door: Redactie iBestuur, 17 november 2021

Johanna Hirscher treedt per 1 december 2021 tijdelijk in dienst bij het UWV als lid van de Raad van Bestuur. Gedurende vijf maanden vervangt ze Nathalie van Berkel die met zwangerschapsverlof gaat. Zij vervangt Van Berkel op de portefeuille Dienstverlening, ICT en bedrijfsvoering.

lees meer

Folkert-Jan de Groot hoofd Strategisch Informatiebeleid bij OCW

door: Redactie iBestuur, 8 november 2021

Folkert-Jan de Groot wordt per 10 januari 2022 hoofd Strategisch Informatiebeleid bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij heeft de opdracht de kwaliteit van de informatievoorziening en de digitalisering op een hoger plan te tillen. Ook is hij plaatsvervangend CIO.

lees meer

Freek van Makkelenberg divisiemanager Generieke Diensten bij DICTU

door: Redactie iBestuur, 1 november 2021

Freek van Makkelenberg start per 1 janauri 2022 als divisiemanager Generieke Diensten bij DICTU, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Bij de Divisie Generieke diensten werken ruim 400 medewerkers in 6 teams met een gezamenlijke omzetverantwoordelijkheid van 180 miljoen euro.

lees meer

Meryem El Bouyahyaoui directeur IV/CIO bij CIBG

door: Redactie iBestuur, 13 oktober 2021

Meryem El Bouyahyaoui start 1 december 2021 als directeur Informatiemanagement/CIO bij CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

lees meer

Henk de Jong nieuwe directeur Rathenau Instituut

door: Redactie iBestuur, 7 oktober 2021

Het bestuur van de KNAW heeft Henk de Jong benoemd tot directeur ad interim van het Rathenau Instituut. De Jong volgt de in augustus overleden Melanie Peters op, die directeur was sinds 2015.

lees meer

Linnet Taylor benoemd tot hoogleraar International Data Governance

door: Redactie iBestuur, 4 oktober 2021

Dr. Linnet Taylor is met ingang van 1 oktober 2021 benoemd tot hoogleraar International Data Governance aan Tilburg University. Haar onderzoek richt zich op digitale data, vertegenwoordiging en democratie, met bijzondere aandacht voor transnationale governance kwesties

lees meer

Sander van Amerongen benoemd tot secretaris-directeur Adviescollege ICT-toetsing

door: Redactie iBestuur, 4 oktober 2021

Sander van Amerongen is per 1 september 2021 officieel benoemd als secretaris-directeur voor het Adviescollege ICT-toetsing (voorheen Bureau ICT-toetsing). Hij nam deze functie al waar sinds 1 januari.

lees meer

Britt van den Berg CIO bij de SVB

door: Redactie iBestuur, 4 oktober 2021

Britt van den Berg is per 1 september 2021 gestart als Chief Information Officer (CIO) bij de Sociale Verzekeringsbank. Ze volgt Emine Özyenici op die als hoofddirecteur bedrijfsvoering en CIO bij het ministerie van JenV aan de slag ging. Van den Berg was hiervoor CIO bij het CIBG, waar ze de afgelopen jaren verschillende senior managementfuncties bekleedde.

lees meer

Maarten Bruinsma directeur Bedrijfsvoering bij DICTU

door: Redactie iBestuur, 16 september 2021

Maarten Bruinsma start per 1 november 2021 als directeur Bedrijfsvoering bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij werkt momenteel op interim basis als Transitiemanager Common Ground bij de VNG.

lees meer