Klantbelang

door: Jan Willem Boissevain, 10 juli 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De overheid slaagt er al meer dan tien jaar niet in om persoonsgegevens van de bevolking te digitaliseren. Zij zou veel kunnen leren van de banken.

lees meer

- - - - -

Vliegende start

door: Bas Eenhoorn, 6 juli 2017

De totstandkoming van het Digiprogramma voor 2018 en de uitvoeringsagenda van het Studiegroeprapport ‘Maak waar!’ zie ik als twee samenhangende bewegingen die elkaar versterken.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Benchmarking

door: Jeroen Sprenger, 5 juli 2017

Jeroen Sprenger

In 2017 gastheer zijn van het UN Public Service Forum over betere dienstverlening is mooi, maar na tien jaar nog geen goed functionerend GBA of BRP: dat is beschamend.

lees meer

- - - - -

Praktisch beginnen

door: Ingrid Hoogstrate, 5 juli 2017

Ingrid Hoogstrate

Er komt veel op gemeenten af en de oude aanpak van prioriteren om alles behapbaar te maken, werkt niet meer afdoende. Gemeenten zullen anders moeten leren kijken en denken.

lees meer

- - - - -

Invoering BGT is af, maar werk gaat door

door: Noud Hooyman, 4 juli 2017

Sinds zaterdag 1 juli is de BGT verplicht voor overheden en organisaties die in opdracht van de overheid werken. Maar daarmee is het werk niet klaar. Eigenlijk begint het nu pas.

lees meer

- - - - -

Asperges

door: Dirk-Jan de Bruijn, 3 juli 2017

Veel overheidsorganisaties zitten zo vast in een cocktail van regels, protocollen en andere voorschriften, dat het wel erg veel overeenkomsten vertoont met een dampende schotel asperges.

lees meer

- - - - -

Digitale dictatuur

door: Seger de Laaf, 29 juni 2017

Gisteren zag ik de Putin Interviews op National Geographic. Putin gaf aan dat kiezers in Europa en de VS teveel keuze hebben, en dat dat ten koste gaat van de democratie. Interessant punt.

lees meer

- - - - -

Mensen centraal

door: Bas Eenhoorn, 27 juni 2017

Het Digiprogramma 2017 stelt op weg naar een steeds betere en digitale overheid de mensen centraal. Langzamerhand lijkt dit uitgangspunt steeds meer geaccepteerd.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Transparency by Design

door: Jan Willem Boissevain, 26 juni 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Een open overheid vereist een cultuur- en systeemverandering. Dit kan door transparantie in te bouwen tijdens de ontwerpfase van processen en systemen.

reacties: 2

lees meer

- - - - -

Antropoceen

door: Peter Lievense, 22 juni 2017

Peter Lievense

Geologen en ecologen zijn er uit: na 12.000 jaar holoceen zijn we overgegaan in het antropoceen. Plat gezegd: alles draait om de mens. Behalve bij de overheid dan. Daar draait alles om de overheid.

reacties: 2

lees meer

- - - - -

Gebruik de kracht van de gemeenten!

door: Ingrid Hoogstrate, 21 juni 2017

Ingrid Hoogstrate

Het enige dat het rijk hoeft te doen, is vragen waar de uitvoering behoefte aan heeft. Wat zijn gemeenschappelijke vraagstukken waar de rijksoverheid kan helpen?

lees meer

- - - - -

Vakmanschap

door: Bas Eenhoorn, 8 juni 2017

Onze doelstellingen waarmaken kan niet zonder interbestuurlijk overleg, maar uiteindelijk moet er een stok achter de digitale deur staan. Dat heeft alles te maken met bestuurlijk vakmanschap!

lees meer

- - - - -

'Maak Waar' richt de blik naar binnen

door: Harry van Zon, 1 juni 2017

Harry van Zon

Zonde dat ‘Maak Waar’ nauwelijks aandacht besteedt aan de kansen die de digitalisering de overheid biedt voor het verbeteren van haar maatschappelijk en democratisch functioneren.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Van pureesoep naar heldere bouillon

door: Dirk-Jan de Bruijn, 1 juni 2017

Maak met innovatie werk van de concretisering van die stip op de horizon. Wat er straks staat – als het af is. Als helder én inspirerend gemeenschappelijk doel – waar iedereen met plezier aan werkt.

lees meer

- - - - -

Wacht niet tot het je overkomt

door: Joost Visser / Bas Cornelissen, 31 mei 2017

Joost Visser

Overdracht van maatwerksoftware geeft problemen door tijdgebrek, verouderde technologie en tekortschietende documentatie. De Praktijkrichtlijn 5235 van NEN biedt houvast.

reacties: 1

lees meer