Bedrijven tracken je ook in de fysieke wereld

door: Rejo Zenger, 15 augustus 2017

Rejo Zenger

Je mobiele telefoon verklapt voortdurend zijn aanwezigheid. Uiteraard zijn er bedrijven die dat uitbuiten om je doen en laten op straat te volgen.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Moderne tijden

door: Jan Willem Boissevain, 9 augustus 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

In onze moderne tijden verschuift het zwaartepunt in de richting van de systeemwereld. Maar of mensen die systeemwereld ook altijd begrijpen?

lees meer

- - - - -

Verzanden in vinkjes

door: Larissa Zegveld, 8 augustus 2017

De vertaling van het beleid naar de wereld van de uitvoering blijkt soms onnodig ingewikkeld en zelfs onlogisch. Bijvoorbeeld als het gaat om de taaleis.

lees meer

- - - - -

Helemaal blockchainmoe

door: Seger de Laaf, 7 augustus 2017

We moeten vaker ‘nee’ zeggen. Geen hond zit te wachten op de zoveelste feedbackknop of robot bij de ingang of touchscreen voor een open-koffieknuffelsessie.

lees meer

- - - - -

De Woo: wat vindt de Eerste Kamer?

door: Harry van Zon, 2 augustus 2017

Harry van Zon

De Eerste Kamer treft voorbereidingen voor de behandeling van de Wet open overheid (Woo). Maar is die nieuwe wet eigenlijk wel een verbetering?

lees meer

- - - - -

Huis van Thorbecke 2017

door: Dirk-Jan de Bruijn, 1 augustus 2017

De omstandigheden en uitdagingen zijn vandaag de dag zo indringend dat die bijna wel vragen om een andere en bredere manier van organiseren.

lees meer

- - - - -

Geschiedenis

door: Peter Lievense, 13 juli 2017

Peter Lievense

Het laatste der grote werken van de PvdA voordat die partij oplost in de geschiedenis: de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

lees meer

- - - - -

Klantbelang

door: Jan Willem Boissevain, 10 juli 2017

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De overheid slaagt er al meer dan tien jaar niet in om persoonsgegevens van de bevolking te digitaliseren. Zij zou veel kunnen leren van de banken.

lees meer

- - - - -

Vliegende start

door: Bas Eenhoorn, 6 juli 2017

De totstandkoming van het Digiprogramma voor 2018 en de uitvoeringsagenda van het Studiegroeprapport ‘Maak waar!’ zie ik als twee samenhangende bewegingen die elkaar versterken.

reacties: 1

lees meer

- - - - -

Benchmarking

door: Jeroen Sprenger, 5 juli 2017

Jeroen Sprenger

In 2017 gastheer zijn van het UN Public Service Forum over betere dienstverlening is mooi, maar na tien jaar nog geen goed functionerend GBA of BRP: dat is beschamend.

lees meer

- - - - -

Praktisch beginnen

door: Ingrid Hoogstrate, 5 juli 2017

Ingrid Hoogstrate

Er komt veel op gemeenten af en de oude aanpak van prioriteren om alles behapbaar te maken, werkt niet meer afdoende. Gemeenten zullen anders moeten leren kijken en denken.

lees meer

- - - - -

Invoering BGT is af, maar werk gaat door

door: Noud Hooyman, 4 juli 2017

Sinds zaterdag 1 juli is de BGT verplicht voor overheden en organisaties die in opdracht van de overheid werken. Maar daarmee is het werk niet klaar. Eigenlijk begint het nu pas.

lees meer

- - - - -

Asperges

door: Dirk-Jan de Bruijn, 3 juli 2017

Veel overheidsorganisaties zitten zo vast in een cocktail van regels, protocollen en andere voorschriften, dat het wel erg veel overeenkomsten vertoont met een dampende schotel asperges.

lees meer

- - - - -

Digitale dictatuur

door: Seger de Laaf, 29 juni 2017

Gisteren zag ik de Putin Interviews op National Geographic. Putin gaf aan dat kiezers in Europa en de VS teveel keuze hebben, en dat dat ten koste gaat van de democratie. Interessant punt.

lees meer

- - - - -

Mensen centraal

door: Bas Eenhoorn, 27 juni 2017

Het Digiprogramma 2017 stelt op weg naar een steeds betere en digitale overheid de mensen centraal. Langzamerhand lijkt dit uitgangspunt steeds meer geaccepteerd.

reacties: 1

lees meer